Националите загубиха с 0:3 от Унгария втората си евроквалификация и шансовете

...
Националите загубиха с 0:3 от Унгария втората си евроквалификация и шансовете
Коментари Харесай

Може само да се учим! Огромната разлика между България и Унгария - загубата с 0:3 е най-малкото

Националите изгубиха с 0:3 от Унгария втората си евроквалификация и шансовете за класиране на европейско състезание доста понижиха. Разликата с унгарците обаче не бе единствено три гола. С нашата игра на стадион “Ференц Пушкаш ” можеше да паднем и с повече. Става въпрос за една инвестиция от 2 милиарда евро във футбола, която стартира да се изплаща на маджарите, написа 24 часа.

Всичко потегли след неуспеха на отбора в квалификациите за европейското през 2008 година Тогава останахме на косъм от финалите, като единствено 4 години преди този момент бяхме играли в Португалия и Испания. Последното ни огромно състезание.

Докато у нас се кумим, маджарите взеха решение проблемите си с пари основно от страната.

Ето какво се случи в този интервал в Унгария.

Терен на най-много 10 километра

-Изградени са 1200 терена за начинаещи, в това число 100 в най-бедните региони на страната. Реновирани са 2700 маломерни и такива със междинни размери терени в селата и градовете. Много от тях са по програмата на УЕФА. Идеята е всеки, който желае да играе да не пътува доста.

34 стадиона по условията на УЕФА

- Всички 32 стадиона на тимовете от елита и основните отбори от втора лига са с изцяло реновирани игрища, които дават отговор на минималните условия на УЕФА за интернационалните мачове.

Появи се и бижуто “Ференц Пушкаш ”, където бяха вложени 533 милиона евро. За мачовете на тим, който не се бе класирал на огромно състезание от 1986 година насам.

Той бе открит през 2019 година и незабавно получи край за суперкупата на Европа и по-късно мачове от европейското през 2021 година

В момента оборудването е хазаин и на едни от най-големите концерти в Европа.

- Изготвиха програма на локалната федерация за замесване на всички във футбола - от деца до пенсионери. Така в интервала от 2008 година насам картотекираните футболисти набъбнаха от 127 00 на 300 000, като 30 000 от тях са дами. Има стратегии за детски градини и учебни заведения, както и за инвалиди.

- За да се създават качествени футболисти бе призната схемата за в допълнение финансиране. Това докара до класиране на две европейски шампионати и националите станаха образец за нацията. Същото се отнася и за дамите.

Квалификацията на треньорите

- Федерацията създаде онлайн платформа за повишение на квалификацията на всички треньори на всички равнища на футбола. В нея са включени даже наставниците на деца.

Системата за работливост - ключът за нови гении

- В Унгария работи “система за работливост ”. В остарялата версия всички професионални клубове получаваха бонуси, в случай че залагат на млади локални футболисти. В новата бяха включени повече тимове.

Кариерата на всеки един футболист може да се раздели на 2 елементи – подготвителен интервал (до 19 г.) и работлив интервал, в който той печели точки за юношеските си клубове, като играе при мъжете. Идеята на плана е поддръжка за клубовете, разрастващи детско-юношески футбол, и тласък за тях да създават допустимо най-качествени фрагменти, които да бъдат налагани в професионалния футбол.

Основата на калкулацията е времето, прекарано на терена, което се умножава според от равнището на мача и възрастта на играча. Ако локален футболист остане на терена цялостен мач в първа дивизия, той получава 1 точка за всяка изиграна минута, т.е. общо 90 точки. Допълнително точките се умножават по коефициент, който е най-голям за присъединяване в националния тим и топ 5 на задграничните шампионати (Англия, Испания, Германия, Италия и Франция). Съответно за другите съревнования коефициентът е по-нисък. При финалната калкулация се сумират всички точки, извоювани в последните 3 поредни сезона, и след това се разпределят сред всички клубове, взели участие във образуването на играча.

По този метод съвсем 400 маджарски футболни клуба получават точки за работливост.

В края на 3-годишния интервал се изготвя класация на всички клубове според от извоюваните точки. Всеки от тези клубове има право на финансов тласък от 12 евро за всяка точка. Подобна се вкарва и при дамите.

Въвеждането на системата за работливост е резултат от едногодишна подготовка и разбор на другите интернационалните модели. Тя влиза в действие от началото на сезон 2018/2019 година, като общият бюджет е 11 милиона евро за 3 години.

24 часа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР