Националите по вдигане на тежести заминаха на тренировъчен лагер в

...
Националите по вдигане на тежести заминаха на тренировъчен лагер в
Коментари Харесай

Националите по вдигане на тежести заминаха на тренировъчен лагер в Саудитска Арабия

Националите по повдигане на тежести отпътуваха на подготвителен лагер в Рия (Саудитска Арабия), където от 4 до 17 септември ще се организира Световното състезание за мъже и дами. Шампионатът е подготовка за Олимпиадата в Париж 2024.

" Очакваме почтено показване с оглед късия интервал, който имахме да се готвим. Реално шестима състезатели ще вземат участие в шампионата, а четирима ще минат така наречен кантар предвид на това да запазим възможностите си за олимпийски квоти за Париж 2024 ", разгласи основният треньорът на националните тимове Иван Иванов, който през днешния ден чества рожден ден.

Олимпийският първенец от Барселона 1992 поведе групата към столицата на Саудитска Арабия. Световното състезание в Рияд е едно от наложителните надпревари в олимпийската подготовка за Игрите във френската столица.

В Саудитска Арабия ще ни показват Дениз Данев (55 кг) и Ангел Русев (67) от клуб ТСК Русе с треньори Кръстина и Радослав Атанасови; Габриел Маринов (61 кг) и Валентин Генчев от Аполон (Стара Загора) с треньор Стоян Стоянов; Иван Димов (61 кг) от Самсон (Сопот) с персонален ментор Петко Димов; Божидар Андреев (81 кг) от Христо Бъчваров (Сливен) с персонален треньор Пламен Братойчев; Карлос Насар (89 кг) от Старт (Червен бряг) с персонален треньор Павел Христов; Васил Маринов (102 кг) от (Стоте войводи (Сливен с персонален треньор Станимир Колев; Христо Христов (109) от Титан (Варна) с персонален треньор Живко Николов и Дейвид Фишеров (102 кг).

Четиримата, които ще минат единствено кантар са - Ангел Русев, Карлос Насар, Васил Маринов и Дейвид Фишеров. Те ще се борят за визи за Олимпиадата на Европейското състезание в Анталия през февруари следващата година, както и на Световните купи в Доха, Катар (4-14 декември) и в Пукет, Тайланд (2-11 април).
 Карлос Насар се възвръща бързо
Карлос Насар се възвръща бързо

Звездата ни отива на международното, само че може и да не участва
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР