Национален протест за правова държава ще се проведе днес в

...
Национален протест за правова държава ще се проведе днес в
Коментари Харесай

Адвокатски протест навръх професионалния им празник

Национален митинг за правова страна ще се организира през днешния ден в цялата страна, съобщи БГНЕС. В Деня на юриста и Конституцията юристите ще излязат от 16:00 часа на митинг пред правосъдните покои във всеки регион. В София той ще бъде пред Софийски градски съд – Съдебната палата. Протестът се провежда от Facebook общността на българските юристи.

Адвокатите стачкуват против неприемането на Закона за адвокатурата, който година и половина отлежава в Народното събрание, и Закона за ограниченията против изпиране на пари.

Общността на българските юристи също по този начин не приема избора на министъра на правораздаването, тъй като от него зависи директно работата на адвокатурата.

" Това ни пречи да бъдем самостоятелни и да пазиме правата на жителите, защото в Народното събрание и към днешна дата продължава да се одобряват скандални правила както в Гражданско процесуалния кодекс, по този начин и в Административно процесуалния кодекс ", съобщи юрист Петя Белелиева.

Протестиращите ще дадат период на Висшия адвокатски съвет, от който чакат да се намеси. В случай че техните претенции не бъдат задоволени юристите заплашват да преминат към ефикасни протестни дейности. Едно от тях ще бъде прекъсване на заплащането на членския импорт към Висшия адвокатски съвет. Дори може да се стигне до там юристите да откажат да влизат в правосъдни зали, тъй като те са хората, които могат да подсигуряват правата на жителите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР