Национален протест срещу войната по пътищата ще се проведе днес.Участниците

...
Национален протест срещу войната по пътищата ще се проведе днес.Участниците
Коментари Харесай

Национален протест срещу войната по пътищата блокира възлови кръстовища

Национален митинг против войната по пътищата ще се организира през днешния ден.

Участниците в него ще блокират основни кръстовища и невралгични сектори с гледище за предприемане на ефикасни ограничения за пътната сигурност и санкции за водачите, предизвикали произшествия, изясни за БНР уредникът на митинга Иван Спасов:

" Искаме, когато има съществуване на алкохол, опиати и жестоко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, да се смятат за умишлени закононарушения. Защото сега ги гледат като неумишлени закононарушения ".

В столицата митингът ще се организира на кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Русе ", където на 8 май, на пешеходна пътека починаха двама души, ударени от автомобил, движещ се с висока скорост, съобщи БНР.

От 11 до 11,30 часа протестиращи ще блокират придвижването по пътя Бургас - Созопол и по пътя София - Варна, в региона на Момина чешма при Търговище.

Родители, чиито деца са станали жертви на войната по пътищата ще блокират също в 11 часа придвижването по пътя Хасково - Димитровград и Тополовград - Елхово.

Ще стачкуват и поданици на Варна, Шумен, Стара Загора и Казанлък.

През седмицата близки на починали при произшествия показаха настояванията си и пред представители на основната прокуратура, а от Министерство на вътрешните работи оповестиха оферти за законодателни промени за по-строги санкции при шофиране след приложимост на опиати и алкохол.

Предвижда се и въвеждане на оптималната скорост по автомагистралите, опция младите водачи да карат с придружители и понижаване на скоростта в избрани региони в градовете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР