Национален протест на превозвачите се провежда в много от големите

...
Национален протест на превозвачите се провежда в много от големите
Коментари Харесай

Протестът на превозвачите: Автошествията затрудниха трафика в големите градове


Национален митинг на превозвачите се организира в доста от огромните градове на страната.

Кулминацията на недоволството е в столицата, където протестиращите са изпълнили пространството пред Министерски съвет в София.

150 камиона и 50 рейса се включиха в автошествието от бул. „ Цариградско шосе “ към центъра на столицата.

В Пловдив над 100 тежкотоварни камиона и рейсове от интернационалния и вътрешния транспорт се събраха на бул. „ Кукленско шосе “ до митницата, след което потеглиха на протестно шествие из града.

Превозвачите обявиха, че в случай че държавното управление не одобри незабавно пакет ограничения, хиляди хора ще останат без работа, а цените в магазините ще скочат фрапантно.

По думите на члена Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи Илия Костурски ситуацията в сектора е доста тежко, „ изключително при по-малките компании с 2-3 до пет камиона, хората са във банкрут, необявен “.

Собственикът на транспортна компания Владимир Майсторов добавя, че „ всяко едно нещо,което се транспортира с камион, ще се вдигне, ние не желаеме дда участваме в тоя обир на народа “.

В Бургас протестиращи превозвачи струпаха камиони, рейсове и цистерни на входа на града и още сутринта затрудниха придвижването по една от най-натоварените транспортни артерии.

Трафикът беше блокиран. Получиха се километрични опашки на входа на автомагистрала „ Тракия “ и на изхода за Созопол и курортите на юг от крайморския бряг.

Транспортният и автобусен отрасъл са срещу включването на второкласните пътища в тол системата и упорстват за прекъсване на рисковата процедура за претоварване на камионите.

„ Държавата може да го приключи тъкмо за пет минути -като се забрани на изходни точки да излизат претоварни коли, казусът ще бъде решен! “, споделя превозвачът Валентин Ганчев.

Протест на превозвачите се състоя и в Русе. Камионите направиха автошествие по интернационалния път към граничния пункт Дунав мост и назад, като се движиха със скорост от 20 км в час. Обиколката им затвори за малко метода към границата, което докара до опашки.

Едно от настояванията на протестиращите е да не се подвигат тол таксите и да не се заплащат за второкласната мрежа. Превозвачите споделиха, че непрекъснато трошат камионите си по дупките, които би трябвало да бъдат ремонтирани с парите от тол системата.

„ Лично ние считаме, че би трябвало да получаваме пари, че се движим по тези пътища, във тип на дотация може да ни го предложат. Защото пътища нямаме, начисляват ни се тол такси, начисляват ни се обезщетителни такси, нещо, което е обратно на всички европейски регламенти “, споделя Елка Недкова.

Превозвачите, предизвестиха, че са подготвени за още митинги, в случай че не бъдат чути.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР