Национален дворец на културата - Конгресен център София” ЕАД вече

...
Национален дворец на културата - Конгресен център София” ЕАД вече
Коментари Харесай

Пени Раева е новият изпълнителен директор на НДК

Национален замък на културата - Конгресен център София” ЕАД към този момент е с ново управление, откакто през м. август тази годинa предходното подаде молби за освобождение пред министъра на културата. Поста на изпълнителен шеф поема Пени Раева. В състава на новия Съвет на шефовете на НДК влизат още Росица Велкова и Елена Карапаунова, оповестяват от министерството на културата.

Пени Раева е родена на 12 май в София. Има две магистратури – по „ Френска филология” от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий” (1985 г.) и по „ Международни стопански връзки и външноикономическа дейност” от УНСС (1993 г.). Работила е в интернационалната заемна работа на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий” и като учител в Техникума по полиграфия и снимка. В интервала 1985-2011 година заема разнообразни длъжности в НДК, измежду които и зам.-генерален шеф. В интервала 2012-2013 година работи в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел, от 2013 до 2014 година е Изпълнителен шеф и член на УС на НДК, а от 2014 до 2015 година е финансов шеф на „ ТТ” ЕООД. Пени Раева е член на УС на БХК и на Българската фестивална асоциация. Владее британски и френски, употребява съветски език.

Росица Велкова е родена на 16 март. Магистър по финанси на УНСС (1994 г.). Служител с 26-годишен опит в Министерството на финансите, където е заемала поста на зам.-министър на финансите (2017-2021), а към сегашния миг е шеф на дирекция „ Държавни разходи” в Министерство на финансите. В интервала 2008-2009 година взе участие в групата на финансовите специалисти и във Финансовата комисия на ЮНЕСКО в Париж, където се разискват бюджетни, финансови и административни въпроси на организацията. От 2000 до 2001 година е зам.-председател на Държавна организация за застрахователен контрол. Владее в разнообразни степени британски, съветски и немски езици.

Елена Карапаунова е родена на 15 април. Магистър по счетоводство и надзор в УНСС (1997 г.). Дългогодишен чиновник на Министерство на стопанската система, където от 2001 година досега е работила на разнообразни управителни позиции, които включват шеф на отдел „ Финансов”, основен счетоводител и шеф на дирекция „ Финансово-стопанска активност и ръководство на собствеността” в Министерство на стопанската система. Преди това е работила като счетоводител в частния бранш. Има опит в ръководството на планове, финансирани по Структурните и Кохезиония фонд на Европейски Съюз. Преминала е образования в региона на бюджетирането в обществения бранш. Владее британски, френски и съветски езици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР