Национален браншов синдикат “Водоснабдител се присъедини към националната протестна кампания

...
Национален браншов синдикат “Водоснабдител се присъедини към националната протестна кампания
Коментари Харесай

ВиК секторът се включва в кампанията на КНСБ за защита на доходите от инфлацията

Национален браншов профсъюз “ Водоснабдител ” се причисли към националната протестна акция на Конфедерация на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) “Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията ”. Това оповестиха от конфедерацията на уеб страницата си. 

На 19 септември КНСБ излезе на митинг за отбрана на приходите от инфлацията и работните места в рецесията. Сред настояванията на организацията са 1,2 милиарда в бюджета за 2023 година за растеж на приходите, както и растеж на минималната заплата от 710 лева на 850 лева от 1 януари 2023 година

Федерацията изпрати декларация до служебните министри на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и на околната среда и водите инж. Росица Карамфилова , осведомят от КНСБ. В своя текст федерацията показва наболелите проблеми в бранша и акцентира настояването за растеж на възнагражденията в бранша. 

По данни от обработката на годишния финансов доклад за 2021 година и тримесечните доклади за 2022 година междинната месечна брутна работна заплата в бранш „ ВиК “ е 950 лв. към 31.12.2021 година, 960 лв. към 31.03.2022 година и 1150 лв. към 30.06.2022 година , написа в декларацията. 

Стратегията за развиване и ръководство на водоснабдяването и канализацията в Република България за интервала 2014-2023 година не докара до предстоящите резултати, заради което настояваме при правенето на новата тактика да бъдат създадени оферти за осъществяване и финансиране на политики за реализиране на стабилно повишение на приходите на работещите в бранш „ Водоснабдяване и канализация “, се показва в декларацията.

От години Национален браншов профсъюз „ Водоснабдител “ – КНСБ упорства за промени в нормативната уредба в посока, гарантираща обществения темперамент на собствеността и употребата на ВиК инфраструктурата, финансовото излекуване и устойчивото развиване на бранша, повишение заплащането на труда и въвеждането на водно подкрепяне за уязвимите групи от популацията, припомнят от федерацията.

Регионалният съвет на КНСБ във Видин също се включи в протестната акция, осведомят от КНСБ на уеб страницата си. Екипът на районната конструкция сложи настояванията за нарастване на заплатите пред шефовете на общинското дружество " Чистота " и Регионален исторически музей-Видин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР