Националът Мартин Иванов се завръща на терена след дълго отсъствие

...
Националът Мартин Иванов се завръща на терена след дълго отсъствие
Коментари Харесай

Мартин Иванов: Локомотив ще е труден съперник за много отбори

Националът Мартин Иванов се завръща на терена след дълго неявяване - в средата на януари, до момента в който играеше в Румъния, получи травма. Травмата извади либерото от игра за дълго време, което съответства с пандемията от ковид и изолацията поради нея.

През новия сезон Марто ще играе за ПСК Локомотив (Пловдив), който още веднъж ще се изявява в Суперлигата след 15-годишно неявяване.

Какви са страстите към прехвърлянето, по какъв начин е минало възобновяване му, липсват ли му лагерите с националния тим, и още - Мартин споделя в специфичното изявление пред BGvolleyball.com .

Завръщаш се на терена след дълга пауза, по какъв начин се чувстваш?

Минаха девет дълги за мен месеца, през които с изключение на възобновяване, се учех и на самообладание. Радвам се, че този преход мина и още веднъж мога да съм на игрището. Сега е въпрос на тренировки и повторения, с цел да бъда още веднъж на нужното равнище.

Възстановен ли си от травмата, която претърпя при започване на годината?

Чувствам все по-добре. Напреднах физически, още веднъж правя по-голямата част от характерните за нашия спорт придвижвания. Работим доста с физиотерапевта ни Николай Касабов (на който съм доста признателен!).

Доколко се чувстваш подготвен за новия сезон?

Въпреки моето предпочитание да съм извънредно бърз във възобновяване, животът ми сподели, че не можеш да ускориш времето за някои неща. Ще дам всичко от себе си, с цел да бъда на нужното равнище тима ми да побеждава.

Кое те накара да приемеш офертата на Локомотив (Пловдив)? Защо избра България?

Условията, който дава Локомотив (Пловдив), са извънредно положителни: построи се боеспособен тим с положителни състезатели, упражняваме в неповторимата зала на комплекс " Сила " и задачите са непрестанно да се надгражда. Избрах България поради забавната концепция с Локомотив да създадем една приятна изненада в Суперлигата и да се възстановя изцяло.

Отборът се завръща в елита след 15-годишно неявяване, като се залага на много познати лица в състава. Това ли ще е козът ви пред другите отбори?

Смятам, че ще разчитаме доста на колектива. Всички в състава сме опитни състезатели, тъй че е въпрос на сработка и имам вяра, че ще сме сложен съперник за доста тимове.

Мнението ти за новия формат на Суперлигата?

Съсредоточил съм се в други неща, а и желанието ми за мачове е голямо. Така че форматът няма никакво значение за мен.

Ваши противници в битката за първата осмица на шампионата са Хебър, Левски и Черно море. Как оценяваш възможностите ви?

Ние сме, според мен, в една от най-равностойните групи. Мачовете ще са забавни и сметки не могат да бъдат правени. Въпросът е доколко тимовете ще съумеят да влязат във форма.

Заради контузията и последвалото възобновяване не успяхме да те забележим измежду избраниците в националния тим.

Надявам се да съумея да се върна на това равнище и, в случай че мога, да оказа помощ на тима. Ако селекционерът Силвано Пранди реши, ще се веселя да дам още веднъж всичко от себе си за България!

Съжаляваш ли, че не се включи в лагера?

Определено желаех да съм там, даже направих всичко допустимо да забързам процеса с възобновяване, само че очевидно не е било писано.

Силвано Пранди остава отпред на националния отбор, а Ники Желязков (с който си работил в Нефтохимик) е негов асистент. Твоят коментар?

Не мога да давам оценки на работата на хората. Силвано е потвърдил се треньор в международния волейбол.

Актуална тематика след заниманията бе и това кой ще " наследи " Теди Салпаров. Като състезател точно на поста либеро, какви са твоите усещания?

На който и да е, ще е извънредно мъчно да размени Теодор. Сърцат състезател, който може с изключение на с игра и чисто прочувствено да вдигне тима в най-тежките моменти. Въпреки това, надарени момчета на този пост има и с вярната работа и старания сигурно ще се откри отговарящ заместител.

Как ти се отрази изолацията?

Беше доста дълъг интервал, тъй като през това време протичаше и възобновяване ми, и въобще не беше елементарно.

Промени ли се нещо за теб в месеците отвън терена?

Не, за наслада съумях да обърна внимание на фамилията ми и близки и значими за мен хора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР