Натрупаният конфликтен потенциал между ядрените сили заплашва да прерасне в

...
Натрупаният конфликтен потенциал между ядрените сили заплашва да прерасне в
Коментари Харесай

Рябков: Натрупаният конфликтен потенциал заплашва да прерасне в открита военна конфронтация в Азиатско-тихоокеанския регион

Натрупаният конфликтен капацитет сред нуклеарните сили заплашва да прерасне в открита военна борба в Азиатско-тихоокеанския район. Това сподели съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков на районния семинар: „ Укрепване на режима за неразпространение на нуклеарно оръжие “ в Бишкек, оповестяват съветски медии.

 „ Военно-политическата конюнктура в света продължава да се утежнява. Натрупаният и неспрян в точния момент конфликтен капацитет, в това число конфликтен капацитет сред нуклеарните сили, към този момент докара до извънредно остра рецесия в евроатлантическия район и заплашва да прерасне в открита военна борба в Азиатско-тихоокеанския район ”, сподели още Рябков.

Рябков също по този начин означи, че силовият напън, упражняван от западните страни върху Русия, рисково балансира на ръба на директен въоръжен спор сред нуклеарните сили. „ Нашите дейности за наложително реагиране, които включват значимия аспект на отбраната на личния ни външен силует на сигурност в западния азимут, бяха употребявани от нашите съперници като предлог за прекосяване към открит силов напън върху Русия ”, добави Рябков.

„ В същото време актуалната рецесия е надалеч от разрешаване и носи най-сериозните опасности от по-нататъшна ескалация “, заключи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР