НАТО заяви, че вече разполага с достатъчно силно присъствие в

...
НАТО заяви, че вече разполага с достатъчно силно присъствие в
Коментари Харесай

НАТО към Киев: Имаме достатъчно силно присъствие в Черно море

НАТО съобщи, че към този момент разполага с задоволително мощно наличие в Черно море, откакто украинският президент Петро Порошенко прикани страните членки на Алианса да изпратят там спомагателни бойни кораби поради напрежението с Русия, съобщи АП.

Говорителката Оана Лунджеску съобщи през днешния ден, че кораби на Пакта постоянно патрулират и организират учения в Черно море. Лунджеску акцентира също, че кораби на НАТО са прекарали в Черно море 120 дни през тази година спрямо 80 през предходната.

Представителката уточни, че няколко страни членки на НАТО патрулират и правят разследващи полети в небето над района, а България, Румъния и Турция, които са част в Алианса и граничат с Черно море, разполагат със свое лично военно съоръжение. Според Лунджеску НАТО към този момент има много мощно наличие в Черно море. "Ние ще продължим да вършим оценка на наличието си в района ", сподели още тя.

"Напрежението сред Русия и Украйна в Азовско море ще бъде централна тематика на срещата сред министрите на външните работи на страните членки на НАТО и украинския външен министър Павло Климкин идната седмица в Брюксел ", заяви Лунджеску. На срещата ще бъде разисквано и предлагането на Порошенко за разполагане на спомагателни кораби на НАТО в Черно море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР