НАТО засилва отбраната си с елементи на силите за реагиране,

...
НАТО засилва отбраната си с елементи на силите за реагиране,
Коментари Харесай

Столтенберг: Решението на Путин за агресия срещу Украйна е ужасна стратегическа грешка

НАТО ускорява защитата си с детайли на силите за реагиране, стяга ограниченията против хакерски атаки и изпраща на украинците още оръжие, в това число противовъздушни системи, съобщи след видеоконференция на водачите генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Лидери от НАТО разискват дейностите на Русия в Украйна на две срещи

НАТО се съгласи да стартират съвещания по член 4 от контракта

Столтенберг упрекна Русия, че с военната интервенция се пробва да смени законната власт в Украйна, и я прикани да изтегли неотложно войските си:

„ Призоваваме Русия да спре тази безумна война, неотложно да спре офанзивата, да отдръпна войските си от Украйна и да се върне към разговора.

Решението на президента Путин за експанзия против Украйна е ужасна стратегическа неточност, за която Русия ще си заплаща скъпо с години напред “, съобщи генералният секретар на НАТО.

Лидерите на НАТО взеха решение да подсилят в допълнение защитата на източния си фланг със сухопътни, военноморски и военновъздушни елементи от силите за бързо реагиране, разгласи Йенс Столтенберг.

Той посочи, че решението в отговор на съветската експанзия против Украйна визира хиляди военнослужещи и над 100 бойни самолета.

Алиансът ще продължи да доставя на Украйна въоръжение, в това число противовъздушни системи, добави генералният секретар.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР