НАТО започна мащабно военно учение в Украйна Rapid Trident 2019.

...
НАТО започна мащабно военно учение в Украйна Rapid Trident 2019.
Коментари Харесай

НАТО започна мащабно учение в Украйна - Rapid Trident 2019

НАТО стартира огромно военно обучение в Украйна Rapid Trident 2019. В него вземат участие 3700 бойци от 11 страни членки и сътрудници на Алианса. България изпрати 40-ма военни. Същевременно Русия даде началото на редом обучение " Център 2019 " със 128 000 бойци от седем азиатски страни. За военните учения в района - от Киев предават Александър Марков и оператора Владимир Богдански.

Rapid Trident или " Бърз тризъбец " отиграва един сюжет: опълчване на въоръжена експанзия в изискванията на хибридна война и десант.

старши сержант Джералд Дейвис, Национална армия на Съединени американски щати - Rapid Trident е взаимно обучение, в което с военни от доста страни работим по една обща цел: да подобрим оперативната съгласуемост между тях и да се поддържаме без значение от провокациите.

В учението вземат участие близо 4000 военни от 11 страни в НАТО и сътрудници на НАТО с 600 единици бойна техника и система за образно моделиране дейностите на съперника в действително време.
полк. Тим Кливлънд, втори шеф на учението Rapid Trident 2019: Хубаво е да виждаш всяка година един и същи брой страни, които идват тук в помощ на Украйна.
Военните учения сред НАТО и Украйна се организират всяка година, само че изключително засилени са те след 2014-а, когато тук, на Майдана в Киев, в митинги починаха над 100 души, последва анексията на Крим и войната в Донбас.

На фона на спора в Донбас, Америка ще продължи да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, съобщи пред Българска национална телевизия Уилям Тейлър, ръководещ посолството на Съединени американски щати в Киев.
Уилям Тейлър, шарже д`афер на Посолството на Съединени американски щати в Украйна: Украйна е единствената страна в света, която се бие с руснаците сега. Украйна не е буферна зона, а фронтова страна, която е във война. Съединени американски щати ще продължим да поддържаме Украйна: с военни учения, съветници и смъртоносни отбранителни въоръжения. Тези въоръжения са със сдържаща цел: задържат съветските танкове, като ги унищожават. Тези ограничения имат възпиращ резултат против Русия - и тъкмо това прави НАТО.
Украйна организира 39 военния учения тази година, 6 - с НАТО, а след началото на войната в Донбас усили четири пъти военния си бюджет до 4 милиарда $.
Александър Винеков, началник на Представителството на НАТО в Украйна: НАТО усилва наличието си в Черно море след нападателните дейности на Русия в Крим. Наши кораби прекараха 120 дни в Черно море през 2018-а спрямо 80 през 2017-а. Това е явен знак за поддръжката ни за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.
Очаква се нова среща Нормандската четворка сред Русия, Украйна, Франция и Германия, която да разиска осъществяването на Минските съглашения.
Алексей Мелник, шеф " Външни връзки и интернационална сигурност ", център " Разумков ": Руско-украинските връзки на процедура са в ескалация. Няма такива. Ние сме в спор. Разбира се, останали са някакви връзки в търговията и енергетиката. Русия организира обучение със 128 000 бойци, което е колкото Сухопътните войски на Украйна. Те отиграват сюжет за отговор на терористични дейности от непознати военни сили. Срещу кого?
В съветското обучение " Щит 2019 " вземат участие още 20 000 единици бойна техника и 600 самолета от 7 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР