НАТО все още е готов да започне диалог с Русия

...
НАТО все още е готов да започне диалог с Русия
Коментари Харесай

Столтенберг е готов за диалог с Русия за контрол на оръжията, НАТО не иска надпревара

НАТО към момента е подготвен да стартира разговор с Русия за надзор на оръжията и не желае да стартира нова конкуренция с оръжия, разяснява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, изказвайки се на 65-ата сесия на Парламентарната асамблея на Алианса в Лондон, оповестява ТАСС.

" Въпреки че би трябвало да реагираме на появяването на нови съветски ракети в Европа , няма да дадем огледален отговор на дейностите на Русия. НАТО няма желание да разпростира наземни нуклеарни ракети в Европа ", изяснява той.

По думите му, " не желаеме да стартираме нова конкуренция с оръжия , оставаме отворени за градивен разговор с Русия и ние продължаваме да се ангажираме с ефикасен надзор върху оръжията, понижаване на арсеналите и неразпространението на нуклеарни оръжия ".
 Русия зове за
Русия зове за " симетрични стъпки " за попречване конкуренция във въоръжаването в Европа

Русия и Франция особено са разискали стратегическата непоклатимост

Според Столтенберг, Русия е нарушила изискванията на Договора за унищожаване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние, като създава и разполага с ракети със междинен обхват , " способни да носят нуклеарни заряди " на европейска територия.

В словото си генералният секретар на Алианса също упрекна Русия в нападателно държание и интервенция в западните демократични процеси .

" Русия не е сътрудникът, който се надявахме да имаме . Тя продължава да заплашва съседите си , да не се преценява с интернационалните закони и да се меси в живота на нашите общности ", добавя Столтенберг.
 В Съединени американски щати оферират икономическо, а не военно безсилие на
В Съединени американски щати оферират икономическо, а не военно безсилие на " режима в Русия "

Повечето от стъпките са ескалиращи и евентуално ще провокират съветска контраескалация

Генералният секретар на НАТО отбрани позицията си във военната интервенция на Турция против кюрдските бойци в Североизточна Сирия, като съобщи, че военният съюз не би трябвало да губи единството си в битката против ДАЕШ , оповестява " Ройтерс ".

Разцепления във военния съюз се появиха откакто членът на НАТО Турция стартира офанзивата си в Сирия предходната седмица, като държавните управления на Европейски Съюз заплашват наказания против Анкара , а Столтенберг посети Истанбул в петък.

" Не би трябвало да слагаме в заплаха успехите, които сме постигнали против нашия общ зложелател ", разяснява той, в отговор на въпроси на делегати от Франция и Италия , които оспорват това и го дефинират като негов спогодителен метод към Турция .

" Турция е значима за НАТО... Рискуваме да подкопаем единството , което ни е належащо в битката против ДАЕШ ", изяснява Столтенберг.
 Ердоган вижда нахлуване против Турция и загатна за чл.5 на НАТО за взаимна отбрана
Ердоган вижда нахлуване против Турция и загатна за чл.5 на НАТО за взаимна отбрана

Британия и Германия са дезинформирани, а Алиансът да избере - Турция или терористи

" В петък се срещнах в Истанбул с президента Ердоган, министъра на външните работи Чавушоглу и министър Акар. Изказах сериозната си угриженост от продължаващата интервенция и риска от по-нататъшна районна дестабилизация, ескалация на напрежението и още по-голяма страданието на хората ", добавя генералният секретар.

" Очаквам Турция да работи сдържано и в съгласуваност с другите съдружници ", разяснява той.

Според него, " най-непосредственото терзание е, пленените терористи да не избягат (от кюрдските затвори). Международната общественост би трябвало да откри координирано и стабилно решение на казуса с задграничните наемници ".
 Чавушоглу предизвестява Европейски Съюз, че опасността с бежанците
Чавушоглу предизвестява Европейски Съюз, че опасността с бежанците " не е блъф "

Турция не се плаши от наказания, става по-силна, сама създава 70% от всичко нужно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР