НАТО смята Русия за най-голямата заплаха в Европа и се

...
НАТО смята Русия за най-голямата заплаха в Европа и се
Коментари Харесай

Чешкият президент: НАТО се готви за конфликт с висока интензивност с Русия

НАТО счита Русия за най-голямата опасност в Европа и се готви за огромен спор, съобщи чешкият президент Петр Павел, представен от news.yahoo.com.

 

В тирада на срещата на върха на Вишеградската група, неофициален политически клуб, който включва Чехия, Полша, Унгария и Словакия, Павел означи, че не е останал с усещането, че сътрудниците му имат диаметрално противоположно мнение за спора в Украйна.

 

„ Всички се съгласихме, че е в наш непосреден интерес Украйна да успее “, сподели той, описвайки помощта за Киев като „ естествено човешка стъпка “.

 

Запитан за евентуална опасност за НАТО от Русия, Павел допусна, че ще отнеме „ 5-7 години на Москва да възвърне бойните си качества “, само че прикани за нерешителност.

 

„ От друга страна, има доста променливи в изчислението, които биха могли да трансформират обстановката. Наистина ще зависи от изхода на спора в Украйна “, сподели Павел.

 

„ Всички армии се приготвят за опцията от спор с висока активност “, добави той.

Докато Чехия и Полша са твърди поддръжници на Украйна, Унгария поредно отхвърля да изпрати оръжие на Киев, до момента в който подлага на критика политиката на Европейски Съюз, потвърждавайки, че тя единствено вреди на блока.

 

Унгарският президент Каталин Новакова съобщи, че въпреки Будапеща да е подготвена да даде на Киев „ оптималната помощ “, с цел да може да отбрани народа си, тя настоя въпросът за присъединението на Украйна към Европейски Съюз да бъде директно обвързван със способността й да подсигурява правата на унгарското малцинство в страната.

 

Междувременно словашкото държавно управление също отхвърли да даде на Украйна военна помощ, откакто новоизбраният министър председател Роберт Фицо извърши предизборното си заричане за „ нито един снаряд “ към Украйна.

 

Инфо: obektivno.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР