НАТО ще запази единството си въпреки разногласията между съюзниците заради

...
НАТО ще запази единството си въпреки разногласията между съюзниците заради
Коментари Харесай

Разнобой в НАТО заради ситуацията в Сирия

НАТО ще резервира единството си макар различията сред съдружниците поради дейностите на Турция в Сирия. В това е уверен генералният секретар Йенс Столтенберг. Само за кардинална поддръжка " за интернационален надзор на зона за сигурност в Сирия заяви той след съвещанието на министрите на защитата от алианса в Брюксел.

Министрите на защитата на страните членки на НАТО откриха към какво да се обединят във връзка дейностите на Турция в Северна Сирия. И това е, че рецесията може да има единствено политическо решение, и че не трябва да се позволява съживяване на " Ислямска страна ".
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО: Шефът на Пентагона Марк Еспър установи, че всички съдружници са били сложени пред " ужасна обстановка ", когато на 9 октомври стартира турската военна интервенция " Извор на мира ".Марк Еспър, министър на защитата на Съединени американски щати: И дума не можеше да става да влизаме във война със съдружник от НАТО!
Еспър прикани Анкара да остане надеждния съдружник, какъвто постоянно е била.
Марк Еспър, министър на защитата на Съединени американски щати: Турция е тръгнала в неправилна посока. По от ден на ден въпроси я виждаме да се обръща към Русия.
Германия има съдружници в самодейността си за зона за сигурност, следена с мандат от Организация на обединените нации.
Аннегрет Крамп-Каренбауер, министър на защитата на Германия: На едно мнение сме и с Англия, и с Франция, че съглашението от Сочи не съставлява дълготрайно решение.
Европарламентът прикани Турция неотложно да се изтегли от Северна Сирия. В резолюция от Страсбург се осъжда като недопустимо превръщането на мигрантите в оръжия за изнудване на Евросъюза. Анкара отвърна с насмешка.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Когато кажа, че ще отворя портите за бежанците, се паникьосват. Недейте! Ще ги отворя. Когато му пристигна времето!
Кюрдските бойци в Сирия се оплакаха, че Турция е нарушила примирието в няколко села край Рас ал Айн. Анкара обаче твърди, че единствено е отвърнала на огъня на " терористите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР