НАТО реши да създаде щит на европейското небе - система

...
НАТО реши да създаде щит на европейското небе - система
Коментари Харесай

Тагарев: Не знам колко пъти вече Русия трябва да ни обявява за враг, за да вземем мерки

НАТО реши да сътвори " щит на европейското небе " - система за противовъздушна защита. България е една от 14-те страни, които се включват в плана за европейска противовъздушна защита в границите на НАТО.

" НАТО се готви да посрещне всевъзможни закани във вероятните сюжети. Вече явно има задоволително високо ниво на схващане, че има опасност, за която НАТО би трябвало да се готви. Тя е главно от източния фланг. НАТО мисли за противоракетната защита от много години. Такива огромни планове не могат да се извършват единствено от обособени страни. Заплахата от страна на Русия е задоволително огромна ", коментира бившият боен министър проф. Тодор Тагарев в студиото на  " България заран ".

" Не знам какъв брой пъти към този момент Русия би трябвало да ни афишира за зложелател, с цел да вземем ограничения, извънредно време е. Трябва да се защитим от имперската съветска политика. Русия ни причисли към страните, взели участие в терористичния акт против гордостта на Путин - Кримският мост. Путин е доста ядосан и разгласи, че няколко страни имат присъединяване в реализирането на този акт. Тезата на Русия е, че води война с " груповия запад ". Путин приготвя публичното мнение, че Русия има право да употребява нуклеарно оръжие ", сподели още проф. Тагарев.

" Г-жа Митрофанова изобщо няма място в българския парламент. Това е фиктивен спор. Вече стана ясно, че Русия е агресор и не се стопира пред унищожаването на гражданска инфраструктура. Какво ще прави пратеникът на една терористична страна в нашето Народно събрание?! Въобще няма работа там ", безапелационен бе проф. Тагарев.

Бившият боен министър чака вместо това депутатите да вземат решение да поканят украинския президент Володимир Зеленски да насочи видеообръщение в Народното събрание ни. 

" Бих се изненадал, в случай че Зеленски одобри. Какво е дала България за по-голямата сигурност на Украйна? Президентът ни обществено се опълчи на решението за бързо присъединение на Украйна към НАТО. Не сме взели решение да предоставим оръжие на Украйна. Зеленски би се обърнал, когато има ясни знаци, че България ще окаже помощ на Украйна, от каквато има потребност. Обяснението е съветското хибридно въздействие. Много хора имат вяра, че в наш интерес е Русия да е мощна. Това не е правилно ", настоя проф. Тагарев.

Той акцентира, че българската войска се готви да извършва своите отговорности с въоръжение на над 40-50 години. Задължително е да отидем към превъоръжаване, посочи гостът. Според него би било голяма неточност да придобием втори тип изтребители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР