НАТО още в началото на войната ясно заяви, че няма

...
НАТО още в началото на войната ясно заяви, че няма
Коментари Харесай

Драгомир Заков: НАТО няма да се намесва и не цели война с Русия

„ НАТО още при започване на войната ясно съобщи, че няма да бъде страна в спора, няма да се намесва непосредствено и не цели по никакъв метод война с Русия. Можем да бъдем спокойни – решенията се взимат вярно и невъзмутимо без непотребни опасности, които могат да доведат до ескалация във връзка с страните членки. “

Това сподели в „ Тази заран “ Драгомир Заков, консултант на премиера по външната политика, някогашен министър на защитата и някогашен дипломат на България в НАТО.

Твърдението е основано на разбор на Института за проучване на война

По думите е малко хипотетично натовски армии да се включат във войната против Русия.

„ Макрон сподели, че не е изключено да се наложи войски да бъдат ситуирани в Украйна, което е друго от започване на война. Много е друго в какъв подтекст се приказва и в кой миг ще се случи – дали по време на дейна фаза на война или в един интервал, в който има резултат от някакви мирни договаряния “, добави Заков.

По думте му войната в Урайна ще бъде продължителна и изтощителна.

„ Трудно е да се каже по какъв начин ще се развие тази война в идващите месеци и години, само че несъмнено готовността на съветското управление е да води изтощителна война. Всъщност Путин не води война против армии и някаква мислени натовски войски в Украйна, той води война против европейските демокрации и демократичния път на Украйна. Едно е да водиш война по чисто военни аргументи, а друго е да я водиш по идеологически. Тук към този момент приказваме за хибридна война, дезинформация, разделяне в западните общества, задачата е доста по-широка “, разяснява Драгомир Заков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР