НАТО не иска нова надпревара във въоръжаването или нова Студена

...
НАТО не иска нова надпревара във въоръжаването или нова Студена
Коментари Харесай

НАТО предупреди Русия: Знаем как да се защитим

НАТО не желае нова конкуренция във въоръжаването или нова Студена Война с Русия, само че ще знае по какъв начин да се пази, в случай че е належащо. Това съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в тирада в американския Конгрес във връзка 70-ата годишнина на алианса, съобщи AFP. Столтенберг беше бурно приветстван в Конгреса.

"НАТО ще взима постоянно нужните ограничения, с цел да подсигурява едно надеждно и ефикасно въздържане ", добави Столтенберг. Той акцентира, че няма да има нови американски ракети, ситуирани в Европа и че НАТО няма желание да разполага нуклеарни ракети с наземно базиране в Европа. Шефът на НАТО уточни, че Русия е нарушила Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние, а не Съединени американски щати.

Столтенберг сподели, че даже и разговорът с Москва да бъде усъвършенстван, това ще си остане "трудна връзка ". Столтенберг отбрани изтеглянето на Съединени американски щати от Договора за нуклеарните ракети със междинен обхват, казвайки, че Москва е в нарушаване. Той добави, че ще продължи да приканва Русия още веднъж да е в сходство с този контракт. Генералният секретар на НАТО похвали трансатлантическите връзки и акцентира, че Съединени американски щати са гръбнакът на "нашия алианс ". Той обаче бързо добави, че НАТО е бил от изгода и за Вашингтон и че в алианса и чрез него Съединени американски щати имат повече другари и съдружници от която и да е друга мощ. "Хубаво е да имаш другари ", сподели Столтенберг.

Той призна, че сред членките на НАТО има разлики, в това число по комерсиалните въпроси, иранската нуклеарна договорка и климатичните промени, само че сподели, че в предишното алиансът е бил кадърен да преодолее различията и да се концентрира върху пакта за взаимна отбрана. В речта си Столтенберг сподели, че съдружниците от НАТО би трябвало да заплащат повече за груповата защита, че те би трябвало да изпълнят заложените в тази тенденция цели. "НАТО е мощен алианс. Но с цел да остане мощен алианс, НАТО би трябвало да бъде обективен алианс ", акцентира генералният секретар. Столтенберг приключи речта си още веднъж с фразата, ориентирана към Вашингтон: "Хубаво е да имаш другари ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР