„НАТО не иска да се конфронтира във военно отношения с

...
„НАТО не иска да се конфронтира във военно отношения с
Коментари Харесай

Експерт: Все още не знаем каква е политическата задача на Путин в Украйна

„ НАТО не желае да се конфронтира във военно връзки с Русия, тъй като това може да ескалира и да излезе отвън надзор. Така, че на този стадий Алиансът само подкрепя украинската войска с разнообразни въоръжения, с логистика и информация “, означи в предаването „ Тази събота “ Йордан Божилов – ръководител на Софийския конгрес за сигурност. Така той разяснява решението на НАТО да отхвърли настояването на Киев за зона, неразрешена за полети, над Украйна.

„ Всяка военна интервенция има за цел осъществяване на политически задания. Ние към момента не знаем каква е политическата задача на Путин “, означи той.

По думите му формулировката за денацификация и демилитаризация на Украйна значи завладяване на страната, определяне на надзор и определяне на форма на политическо ръководство, което да е следено от Русия.

„ Мисля, че тази цел на Путин доста мъчно ще бъде реализирана. Забавянето на военните дейности стопира реализирането на политическите цели. Русия към този момент се задъхва, запасите не са безкрайни, колкото и огромна да е страната. Оттук натам Русия ще би трябвало да употребява стандартни оръжия, което пък ще докара до нови жертви, което ще докара до нова ескалация на напрежението “, уточни Йордан Божилов. Според него ще има доста жертви на спора.

Това, което прави Европа е в две направления - наказания против режима в Русия, които са невиждани, и помощта за бежанците, уточни и Зинаида Златанова някогашен началник на Бюрото на Европейска комисия у нас.

„ Наистина за първи път толкоз тежки наказания се постановат и много по-болезнени ще бъдат те, в сравнение с си ги показва съветската върхушка. От друга страна това е помощта във връзка с бежанската политика и в помощ за хората, които бягат от от тази война “, изясни тя.

„ Когато войната бъде спряна, тогава към този момент ще се мисли фактически за някакво доста тясно партньорство, политика, в това число и запаси, с цел да може в действителност Украйна, както Молдова и Грузия, да напреднат доста бързо в един развой на политическа и икономическа стабилизация “, уточни Златанова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР