НАТО не е в състояние да окаже решаващо влияние върху

...
НАТО не е в състояние да окаже решаващо влияние върху
Коментари Харесай

Джон Миршаймер: Украйна е обречена на поражение

НАТО не е в положение да окаже решаващо въздействие върху руско-украинския спор, сподели в изявление за Grayzone Джон Миършаймър, професор по политически науки в Чикагския университет. Според него Украйна ще бъде победена и в никакъв случай няма да може да стане член на алианса.

Арън Мате: Бих желал да чуя вашето мнение по отношение на гледната точка, изразена в една от последните публикации на WSJ. В него се приказва за положението на разгласената контраатака на Украйна и насърчаването й от Запада. И по този начин, изтъквам:

" Когато Украйна стартира контранастъпление тази пролет, западните военни чиновници знаеха, че Киев няма [подходящото равнище на] образование и оръжия, от снаряди до бойни самолети, нужни за изтласкването на съветските войски. Но те се надяваха, че смелостта и находчивостта на украинците вземат връх. Това не се случи. " Край на цитата.

И по този начин, WSJ всъщност признава, че Западът е тласнал Украйна към контранастъпление, знаейки, че тя няма всичко належащо, с цел да успее. Това е забавно за мен, тъй като от дълго време предвиждах, че напъните на Съединени американски щати да вкарат Украйна в НАТО ще доведат до нейното заличаване. И по този начин, вашият отговор на откровената изповед на WSJ.

Джон Миършаймър: Ами, коства ми се, че всеки, който е осведомен с военна тактичност и тактика, трябваше да разбере, че няма съвсем никакъв късмет за сполучлива украинска контраатака. Имаше толкоз доста фактори против украинците, че не можеше да се чака забележителен прогрес.

Въпреки това Западът ги насърчи, тласкайки ги с всички сили да стартират тази атака. Всъщност ние искахме да го стартират напролет и естествен човек ще се изненада: по какъв начин е? Това е като да настоявате за изцяло контрапродуктивни суицидни дейности.

Няма ли да е по-разумно да останат в защита най-малко още известно време? Но страхът от Запада надви, че времето изтича и в случай че украинците не показват забележителен триумф на бойното поле през 2023 година, публичната поддръжка за спора ще пресъхне и те ще изгубят. А с тях и целият Запад. Всъщност ние доста интензивно натискахме за атака, знаейки, че възможностите за триумф са оскъдни.

Този спор ще продължи още дълго време. Дори да може да се реализира " леден мир ", той ще бъде доста нежен и постоянно ще има заплаха да избухнат същински борби. При такива условия ми е мъчно да си показва, че Съединени американски щати или друга западноевропейска страна ще се съгласи да одобри Украйна в НАТО.

Причината е елементарна: в случай че това се направи в разгара на спор, НАТО ще бъде длъжен да пази Украйна на бойното поле. Ние не желаеме това. Ние не желаеме наличието на бойци на съюза там. Или по-точно американски. Така Столтенберг може единствено да каже, че Украйна би трябвало да завоюва решителна победа над руснаците в своите граници. Според мен това няма да се случи и по тази причина Украйна не може да стане член на НАТО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР