НАТО изработва новите си военни планове, като предполага, че Москва

...
НАТО изработва новите си военни планове, като предполага, че Москва
Коментари Харесай

Висш военен служител на НАТО: Никога не подценявайте Русия

НАТО създава новите си военни проекти, като допуска, че Москва ще се завърне, оповестява. Говорейки пред публицисти, адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО, сподели, че макар че по-голямата част от сухопътните сили на Русия се бият в Украйна, той има вяра, че силите на Кремъл към момента са опасност.

„ Ние сме уверени, че руснаците ще се възстановят. И затова проектите са построени не върху действителното положение на съветската войска, а върху положението на съветската войска преди да нападне Украйна ”, добави още Роб Бауер.

Русия, сподели Бауер, „ ще си извлече поучения от тази война “ и НАТО „ ще продължи да гледа на тях като на сериозна опасност “. Това включва в моретата, във въздуха и в космоса, където съветските сили „ към момента са доста, доста способни “, в допълнение към нуклеарните качества.

 „ Никога не би трябвало да подценяваме руснаците и тяхната дарба да се възстановят, както те демонстрираха в историята няколко пъти “, добави Роб Бауер.

Следващия вторник и сряда водачите на западния алианс ще се съберат във Вилнюс, където ще подпишат исторически нови районни военни проекти и ще обсъдят по какъв начин да усилят вложенията в защитата, до момента в който Русия продължава войната си в Украйна.

Говорейки за новите военни проекти на НАТО, Бауер акцентира по какъв начин срещата на върха ще означи началото на дълъг развой на осъществяване.

„ Трябва да отидем и да си свършим работата – с цел да достигнем по-голям брой сили с по-висока подготвеност, би трябвало да упражняваме срещу проектите, би трябвало да закупим качествата, които ни трябват “, съобщи Роб Бауер

Изпълнението на проектите варира от повече набиране на личен състав до обезпечаване на произвеждане на задоволително оръжия и муниции — дружно с повече запаси, предопределени за защитата.

„ Имаме потребност от повече пари, групово, с цел да платим за това “, сподели Бауер. Освен това новият модел на НАТО за сили с висока степен на подготвеност ще изисква „ да се подсигурява, че нациите разполагат с механизъм за увеличение на броя на хората, които са разполагаем за въоръжените сили “.

Запитан за положението на контранастъплението на Украйна, адмиралът се опълчи на описа за отчаяние от украинските сили.

„ Изключително сложна е тази интервенция “, акцентира Роб Бауер. „ Мисля, че методът, по който го вършат, е окуражителен “, сподели той, „ и мисля, че са – заради основателни аргументи – на някои места внимателни. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР