Натискът върху веригата за доставки, който тежи на световната икономика,

...
Натискът върху веригата за доставки, който тежи на световната икономика,
Коментари Харесай

Морис Леви: Проблемите с доставките ще продължат поне до 2023 г.

Натискът върху веригата за доставки, който тежи на международната стопанска система, евентуално ще продължи най-малко още една година. Това съобщи пред Си Ен Би си ръководителят на борда шефове на рекламния колос Publicis Groupe Морис Леви.

„ Освен това фактът, че прекосяваме към зелена сила и зелен свят носи компликации. Това генерира по-високи цени и натежава върху покупателната дарба на клиентите “, разяснява той.

Икономиките по целия свят са изправени пред дефицит на артикули и работна ръка, до момента в който европейските цени на природния газ скочиха до рекордно високи през последните месеци вследствие на възходящото търсене, рисковите метеорологични условия и ниските ресурси.

Леви има вяра, че настоящата инфлация и проблемите с предлагането са предишни, като той пргонозира връщане към нормалността „ някъде през 2023 или 2024 година “.

„ Не имам вяра, че повдигането на лихвените проценти тъкмо в този момент би било вярното решение “, разяснява той, като добави, че доста анализатори обмислят най-хубавите способи за слагане на инфлацията под надзор.

Индексът на потребителските цени (CPI) в Съединени американски щати се усили с 6,2% на годишна база през октомври, което е най-големият растеж  от повече от 30 години. Инфлацията в еврозоната набъбна с 4,1% на годишна база през октомври - повече от два пъти над задачата на Европейската централна банка, а в Обединеното кралство CPI се форсира с 4,2% през октомври в съпоставяне със същия месец на миналата година.

По-рано този месец  главният стопански консултант на Allianz Мохамед Ел-Ериан съобщи пред Си Ен Би Си, че Федералният запас на Съединени американски щати губи доверие поради трайната си позиция, че инфлацията е преходна. Според него позицията на Фед за инфлацията е отслабила прогнозите на централната банка и е подкопала икономическия дневен ред на президента Дож Байдън. Той акцентира, че не би трябвало да се не помни, че хората с ниски приходи са най-силно наранени от скока на потребителските цени.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР