Натискът върху Европейски пътища АД като една от най-големите строителни

...
Натискът върху Европейски пътища АД като една от най-големите строителни
Коментари Харесай

Единият концесионер на кариерата над Белащица иска да се срещне с премиера Кирил Петков

" Натискът върху " Европейски пътища " АД като една от най-големите строителни компании в България да прекрати активността си е жестоко тъпчене на правилата на частния бизнес в България и е мощно стеснителен за бъдещот о развиване на частния бранш в страната. ".

Това настояват от компанията във връзка инспекцията на кариерата край пловдивското село Белащица.
 В Белащица дишат прахуляк, само че не получават такси от концесията
В Белащица дишат прахуляк, само че не получават такси от концесията

Днес изтича срокът на втората концесия, само че не се знае ще бъде ли затворена кариерата

Концесионерът дефинира като административна принуда " въвличането на всички вероятни институции и профилирани служби в проблема, защото без преднамерено предписание, заповед или различен административен акт на 6 февруари 2022 година камионите и чиновниците ни бяха държани повече от осем часа без опция да бъдат пропуснати . ".

Изтъкват, че компанията им обезпечава работа на над 2000 служащи, прецизен поданик в страната от 1997 година.
 Кариерите над село Белащица били изрядни, екоинспекцията спря индустриална база
Кариерите над село Белащица били изрядни, екоинспекцията спря индустриална база

Eкипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда направиха инспекция на място

Като концесионер на кариерата за рандеман на неподвижен материал в с. Белащица (Кариера Белащица Юг) били заплащали изрядно всички концесионни такси. Паралелно с това се грижили за спазването на всички екологични правила, като сме построили и околовръстния път на с. Белащица, по който транспортираме товарите си до обектите и преработвателните ни фабрики.

През 2021 година те депозирале искане за удължение на концесионния период за кариерата в с. Белащица към Министерство на енергетиката, който изтече на 03 февруари 2022 година
 Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ревизира сигнал за запрашаване от кариера над с. Белащица
Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ревизира сигнал за запрашаване от кариера над с. Белащица

Срокът на концесията е 25 години и той изтича

Към сегашния миг кариерата в с. Белащица не работи и материали от нея не се добиват . В непосредствена непосредственост до кариерата се намира частен парцел, благосъстоятелност на " ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА " АД, на който се в обработва неподвижен материал - неизменима част от главната активност на компанията ни - строителството.

От компанията пишат, че без открито нарушаване им е било неразрешено да извозват към този момент добития и модифициран материал, който е складиран в парцела, благосъстоятелност на компанията и към този момент трети ден не могат да изпълнят договорни отговорности по изграждащи се строителни обекти в цялата страна.
 Измерват качеството на въздуха в Белащица
Измерват качеството на въздуха в Белащица

Резултатите ще има след направения разбор

" Преработваният от нас материал е придобит както от близката Кариера Белащица Юг, по този начин и от други кариери, нямащи нищо общо с тази в Белащица . Тук е мястото да подчертаем, че индустриалната и добивната активност са две разнообразни действия и се правят от нас повече от 25 години ", написа в позицията.

От компанията са поискали среща с премиера и министрите на енергетиката, на околната среда и водите, на стопанската система и промишлеността и на районното развиване и благоустройството, с цел да се разиска цялостната държавна политика по отношение на нашия основен бранш от национално значение. " За нас е значимо да знаем по какъв начин ще бъдат предпазени ползите ни от сходни дискредитиращи дейности ", се споделя в позицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР