Натискът ще бъде да се преформатира коалицията, фактор е и

...
Натискът ще бъде да се преформатира коалицията, фактор е и
Коментари Харесай

Доц. Буруджиева: Възможно е преформатиране на коалицията

Натискът ще бъде да се преформатира обединението, фактор е и насищането на общественото пространство с концепциите за предварителни избори. Всички се готвят да избори, служебни държавни управления, това също не оказва помощ на положителното ръководство. Оформят се две трендове - трайно рухване на доверието към ръководещите, въпреки това има война, рецесии и нежеланието на хората да влизат в избори, в това число и опозицията не ги желае. Заради това са вероятни сюжети за преформатиране на обединението ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS политологът доцент Татяна Буруджиева.

Тя добави, че е допустимо Българска социалистическа партия да отпадне от обединението, само че също по този начин във всеки един миг може да случи нещо, което да повлияе на целостта на кабинета, в това число гласуването в Народното събрание за снабдяване оръжия на Украйна.

Според Буруджиева неналичието на на всевъзможен парламентарен опит измежду някои от участниците в обединението си споделя думата.

" Премиерът Петков посети Украйна повече за себе си и поради проблемите, които има във вътрешнополитически проект, а не за българската диаспора там. Политиците трябваше да си слагат за фокус ориста на българите в Украйна, имаме студенти там. Когато си политик би трябвало да поемеш такива отговорности ", безапелационна е доцент Буруджиева

" Единственото политическо обръщение при визитата в Украйна бе за даването на оръжие, по тази причина не взе участие и Българска социалистическа партия, те имат друга политическа позиция, няма за какво да вървят там, откакто са срещу ", счита политологът.

" Знаем, че имаме оръжейни фабрики, продукцията се продава, даже да не знаем, подозираме, че част от тази продукция е в Украйна, не може един министър на стопанската система да не знае това. А Нинова е и водач на партия, която не поддържа даването на оръжие. Има несъгласие ", означи анализаторът.

Относно прекъсването на доставките на газ от Русия, Татяна Буруджиева сподели, че всичко е било направено, с цел да се подскаже по какъв начин да се стабилизират нещата, наподобява нашите ръководещи не чуха и не схванаха.

" Всички европейски страни си направиха труда да осъществят по този начин разплащанията, че да си подсигуряват газ ", добави тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР