Натискът по границата ни е смален почти до минимум, каза

...
Натискът по границата ни е смален почти до минимум, каза
Коментари Харесай

Валентин Радев: Нашата граница е най-добре защитената в Европа

Натискът по границата ни е умален съвсем до най-малко, сподели пред bTV министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той акцентира, че в доста от случаите преминаващите се пускат съзнателно, с цел да може да се наблюдава каналът. „ Какво като хванем тези, които се катерят по оградата? Ще хванем 10-20 души. Ние желаеме да хванем каналджиите, тъй като по-късно идва последваща група ”, означи той.

„ И тази заран ми рапортуваха – единствено един човек е заловен на българо-сръбската граница. Нула, нула, и по този начин нули от Нова година насам. Един-двама, натискът е умален съвсем до най-малко. Но ние поддържаме това равнище. Това е най-добре предпазената граница в Европа ”, акцентира вътрешният министър.

„ Обикновено ги връщаме, виждаме ги с термовизии, обаждаме се на турските сътрудници и ги връщаме назад, те ги прибират, разясни министърът.

Той добави, че преди 2 седмици са арестувани 8 души от „ Гранична полиция ” поради присъединяване в канали, като по думите му го вършат за „ дребни пари ”.

Полицаят би трябвало да бъде доста квалифициран, когато отива на интервенция. Трябва да знае тъкмо какво би трябвало да направи и по какъв начин да го направи, даже по какъв начин да използва оръжие, в случай че се наложи, сподели Радев във връзка нападнатите служители на реда в Ихтиман.

„ Ако той не го знае това и има съмнение, може да бъде ударен. Аз смятам, че множеството са готови, някъде обаче не се получава. В случаите като този в Ихтиман – 60 против 5-6 души. Те не са служители на реда от различен град, те са си от Ихтиман, знаят каква е обстановката. Затова съм леко сюрпризиран и това е моят укор към служителите на реда. От друга страна, несъмнено, те няма да стрелят против хората току-тъй ”, означи министърът.

Никой няма право да протяга ръка на държавен чиновник, още по-малко на служител на реда, който вкарва ред, безапелационен беше той. „ Всички би трябвало да имат почит от това. То е взаимно – служителите на реда би трябвало да основават този почит с държанието си и жителите последователно да привикват ”, съобщи Радев.

Радев увери, че казусът със служебните обувки на служителите на реда, от които чиновниците се оплакват, ще бъде решен. „ Ще доставим и по-хубави. Всичко това коства пари обаче. Но те са прави. Около Нова година ги пратихме да търсят шесторния палач, като се катерят по баира с бронежилетки по 3 км, обувките би трябвало най-малко да са читави ”, счита той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР