Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за

...
Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС обвини Рашков за увеличения мигрански поток у нас

Натискът на границата се е нараснал над 12 пъти за последния месец а потенциалът на центъра за бежанци в Любимец е съвсем напълно напълнен. Това стана ясно при визитата на народните представители от ГЕРБ-СДС - Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов в специфичния дом за краткотрайно настаняване на чужденци в град Любимец. При късата среща с началника на Центъра стана ясно, че от 660 места, са запълнени 500, което значи, че главната постройка е цялостна и към този момент се настаняват хора във фургони.

„ Причината да сме тук за втори следващ ден, в двата миграционни центъра в Любимец и Харманли, е тъй като имаме информация и от жители, и от медии, че натискът върху българската граница се е нараснал за жалост от бежанска вълна. Имаме достоверна информация, че това е по този начин само че желаеме да се уверим на място. Ако защитата на границата е отслабена, отговорност носи Министерството на вътрешните работи и персонално министър Бойко Рашков “, изясни Александър Иванов.

„ Този лагер и още един са директна отговорност на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Много директна и доста директна. Той пък е назначен от президента. Те доста желаят да запазят в загадка какъв брой индивида има в лагера, какъв брой мигранти са били настанени през последните 24 часа, до какъв брой потенциалът е напълнен и какво мислят да вършат? Те доста пазят това в загадка от българските жители, само че тази загадка е толкоз очеизвадна пък за хората, които живеят тук в Любимец и в Харманли. Ние просто желаеме публично да ни заявят какъв брой е напълнен потенциалът и какво считат да вършат “, съобщи Маноил Манев. Той настоя някой от управлението на Центъра да излезе и да даде тези данни на народните представители.

„ Друго нещо, което е значимо, е и къде са хванати тези незаконни мигранти, които са влезнали нелегално на българската територия? Защото ние имаме сигнали, че те са хванати даже към територията на Русе, към Варна, към София, към Елин Пелин, което значи, че те са минали границата необезпокоявано, влезнали са навътре в страната и чак там са били арестувани от органите на Министерство на вътрешните работи “, уточни Христо Гаджев. По думите му е явно, че границата не се пази по този начин, както би трябвало да се пази, щом незаконни мигранти са влезнали даже навътре в страната. „ Очевидно е, че сегашното управление на Министерството на вътрешните работи е изпуснало този развой “, безапелационен бе Гаджев.
 От ГЕРБ съпоставиха Бойко Рашков с Георги Димитров От ГЕРБ съпоставиха Бойко Рашков с Георги Димитров
Ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в ЕНП, изрично протестираме против реставрирането на практики и политически похвати от...

Народният представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев изясни, че има входирано парламентарно запитване към министъра на вътрешните работи. „ Само че голата статистика, която ще ни дадат в отговор на това запитване, на българските жители нищо не им приказва. Това е лагер от закрит вид. В Харманли е от открит вид. В Харманли хората виждат доста добре какъв брой индивида влизат, излизат, разхождат се, вървят из града и вършат някакви проблеми, за които жителите ни обясниха. Докато тук в закрития вид, базирайки се на всевъзможни учредения, се пробват да скрият и министъра, и всички останали, какъв брой индивида има вътре “, изясни Манев по Нова телевизия.

Според него е значимо да се знае какъв брой индивида има вътре, тъй като изпълни ли се този лагер от закрит вид, както и другия подобен, тогава единственото решение, което остава е или да се спре потокът, или да откриват нови лагери. „ Този отговор би трябвало да бъде котел от Бойко Рашков, не от някой различен. Не от идващия министър. Защото във времето, когато се занимаваше с това да мачка хората по изборната акция, границата беше оголена. Всички служители на реда, които бяха работещи там, бяха оставени на най-малко и бяха изпратени да сформират предупредителни протоколи “, акцентира Манев.

Христо Гаджев акцентира, че увеличеният бежански поток демонстрира, че още веднъж се развива каналджийството и някои хора вършат пари от тази противозаконна активност, на която явно държавното управление не може или не желае да противодейства.

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР