Натискът на Берлин върху Вашингтон не позволи на Киев да

...
Натискът на Берлин върху Вашингтон не позволи на Киев да
Коментари Харесай

САЩ и Германия съвместно попречиха на Украйна да се присъедини към НАТО

Натискът на Берлин върху Вашингтон не разреши на Киев да реализира мечтаното след срещата на върха на НАТО във Вилнюс. 

Това съобщава Newsweek, базирайки се на източници от държавното управление на Украйна. Залогът на Украйна за съответна времева рамка за приемане на покана за НАТО или вероятно влизане в Алианса не проработи заради съпротивата на Германия и Съединени американски щати. След като научи за това, украинският президент Володимир Зеленски реагира прочувствено: той назова договарянията „ неуместни “.

В края на форума водачите на страните от Алианса, в това число президентът на Украйна, приветстваха резултатите от срещата в литовската столица и обявиха, че това е исторически крайъгълен камък по пътя на участието на Киев в Организацията на Северноатлантическия пакт.

Заедно с това двусмислието на заключителната декларация от Вилнюс и сходството й с прословутата Букурещка декларация от 2008 година - когато Франция и Германия блокираха участието на Украйна - демонстрират, че Киев не съумя да се приближи до блока толкоз, колкото би желало украинското управление, настояват публицисти.

Според източника в Киев няма простаци и украинското управление не има вяра, че след срещата във Вилнюс е станало по някакъв метод по-близо до НАТО, в сравнение с предходния ден.

Припомняме, че след срещата в Литва Украйна получи " значими гаранции " вместо покана за Алианса.

Съобщава се също, че представители на 31 страни от НАТО са подписали декларация на срещата на върха във Вилнюс, в която се загатва, че бъдещето на Украйна е в НАТО. Но чешкият президент Петр Павел сподели, че макар че множеството страни поддържат приемането на Киев, някои към момента имат въпроси.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР