Настоявам от Столична община да кажат как контролират качеството на

...
Настоявам от Столична община да кажат как контролират качеството на
Коментари Харесай

Иван Таков: От СО да кажат как контролират качеството на ремонта на Детската градина в Суха река

Настоявам от Столична община да кажат по какъв начин управляват качеството на ремонта на постройката на Детска градина №177 " Лютиче " в ж.к. " Суха река ", регион " Подуяне ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, оповестиха от пресцентъра на партията. Неговата реакция е предизвикана от потопа, който той и сътрудниците му от групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Иван Пешев и Альоша Даков завариха във вторник в постройката на детската градина по време на проливния дъжд в София. След сигнал, че от покрива се е изляло голямо количество вода върху струпаното вътрешно съоръжение на детското заведение и продължаващи ремонтни действия, макар всеобщия теч, тримата посетиха обекта. На място те откриха, че служащите в действителност вършат обшивка на вътрешните стени, макар че над главите им тече вода.

" На 5-и май инспектирах на място с моя заместител в Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Иван Пешев ремонтните действия, откакто получихме редица сигнали от възмутени родители. С очите си видяхме, че този ремонт е изцяло злепоставен. Строителят и кметът на региона Ева Митова тогава ни увериха, че ремонтната активност ще завърши в период и качествено, разяснява Иван Таков. - След дъжда във вторник се оказа, че на мястото продължава да тече, защото покривът не е затворен, а имуществото вътре е унищожено. Всички настилки, паркети, съоръжение са унищожени. Не разбирам за какво след експлицитна заповед на Ева Митова да бъде спряна работата по вътрешните пространства, до момента в който не се оправи покривът, това не е изпълнено ".

Иван Таков допусна, че от строителната компания вършат всичко допустимо, с цел да спазят периода в контракта, който е до края на годината. " Нека не забравяме обаче, че се изразходват обществени средства и контролът от страна на Столична община би трябвало да е доста сериозен. Както и този от районния кмет и от самия реализатор ", съобщи той.

Общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия са безапелационни, че ще наблюдават доста деликатно от Столична община да не бъдат отпускани спомагателни средства за пропуски по този ремонт, които са по виновност на строителя. Те обаче са уверени, че ще са нужни още пари, с цел да бъде сменено унищоженото от дъжда и последвалото наводняване на обекта съоръжение. А досега общата стойност на строителството на нова постройка и ремонтът на остарялата възлиза на 4,1 милиона лв.. Първоначалната цена, против която е извоюван търгът от строителната компания, е 2,9 милиона. През юни 2021 година обаче има подписан спомагателен анекс за още 28 000, а през май тази - втори за нови 468 000.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР