Настоящото феноменално сухо лято в Стария свят е не само

...
Настоящото феноменално сухо лято в Стария свят е не само
Коментари Харесай

Икономическата криза пържи ЕС на бавен огън

Настоящото феноменално изсъхнало лято в Стария свят е освен горски пламъци, само че и пожари в пристанищата. В Ла Рошел, огромно френско пристанище в югозападната част на страната, без причина пламна съвременен терминал, ситуиран на не по-малко съвременен пристан. Той пламна по този начин, че бяха погълнати четири силоза (не, не дребни дъсчени уреди, а високи многометрови стоманени цилиндрични кутии). Официална версия: случай на лентата за подаване на зърно. Какво в действителност се е случило, " следствието ще го обясни ".

Ще обясняват и пожара отново в пристанищен склад, само че в Дуисбург, Германия. Там се е запалило бунище за скрап. Както във Франция, по този начин и в Германия условията за пожарна сигурност (особено в пристанищните райони) са изцяло драконовски и по явни аргументи застрахователните компании могат при най-малкото противоречие с наредбите да откажат заплащане пари за породените вреди.

Днес последното нещо, от което се интересува общоевропейската стопанска система, която загуби съветския пазар и съветски запаси, са спомагателните разноски. Загуби над 100 милиарда евро вследствие на доброзорното евакуиране от Русия.

Ясно е, че даже хипотетичната непоклатимост на Европейски Съюз ще бъде помрачена освен от дима на пожарите, само че и от политическото късогледство. Тази седмица беше публично декларирано, че общността " не може да даде гаранции за сигурност на Украйна, защото това не е в нейната подготвеност ".

Наблюдателите безусловно паднаха от столовете си - въпреки всичко преди два месеца не по-малко публично и на най-високо равнище беше декларирано тъкмо противоположното, а точно: Европейски Съюз има намерение да работи като тъкмо този поръчител на сигурността. Франция и Германия се оповестиха за основни. Ангажиментите бяха дефинирани в общи линии в коридорите на срещата на високо ниво, която се организира в края на юни.

Какво тъкмо тресна консенсуса по този разгорещен въпрос на актуалната геополитика, както пристанищата в Ла Рошел и Дуисбург, е елементарно да се отгатне. Точно както застрахователите, които не желаят да се разделят с милиони за нечия немарливост, по този начин и тези, чиито очи към момента не са изцяло изядени от дима, не желаят да заплащат за възможни стопански опасности, свързани с финансово обременяващата и политически пагубна роля на гарант.

Възраженията бяха обществено изразени от Австрия - съгласно тях функционалността на поръчител може да подкопае неутралния статут на алпийската република. И тогава започнаха сметките. За всички и солидарно. И по този начин, стана известно, че Европейски Съюз към този момент е похарчил до последното евро целия разполагаем и седемгодишен бюджет от тридесет милиарда за поддръжка на Украйна. След това на него, т.е. на 27 страни, му беше препоръчано да се включи още веднъж - към този момент за петдесет милиарда. Които би трябвало да бъдат изпратени на същия адрес през идващите четири години.

За да не наподобява животът на европейците като райска градина, те се ободриха и разгласиха числа за косвени разноски. За енергоносители. Сякаш не е обвързвано напълно със наказания и ограничавания против страната ни, само че все пак е впечатляващо.

Оказва се, че Европейски Съюз е преразходил, купувайки газ за трилион $ през последните две години - преди рецесията в Европа тази сума отиваше при доставчиците в продължение на 10 години. Това безусловно циклопско заплащане надвиши най-негативните прогнози и най-важното погреба всички очаквания за „ зелен преход “ и бледа нотка за вероятни облаги за европейските индустриални компании. Никой не знае от кое място да вземат нови милиарди най-малко за поддържане на личните си индустриални гащи.

В Германия са тъжни, във Франция още повече. Това, апропо, е нормалното въодушевление на страните и държавните формирания, състоящи се от тях, надхвърлили границата от половин век. Точно както дамата навлиза в менопауза след избрана възраст, когато настроението се трансформира 100 пъти дневно и остеопорозата измива калций от костите, което ги прави нежни, по този начин е и с Европейски Съюз, който в действителност съществува от 1957 година (под моминското име Европейска икономическа общност, или Европейската икономическа общност), цените на суровините „ отмиват “ – и то по-бързо, в сравнение с доста хора си мислят – промишлеността от структурата на общоевропейската стопанска система.

Единството, учредено на солидната непоклатимост на същата тази стопанска система, се унищожава постепенно, само че несъмнено.

Церемониалните изказвания са думи, изречени и незабавно забравени. Те изчезват в димната завеса. И това, би трябвало да се означи, са единствено първите признаци. През есента, пред която не е останало нищо, Европа пада. Без пари, без гориво, разграничена както в никакъв случай до момента и без ни най-малка концепция какво да вършат по-нататък. Пристанищните пожари, които изгарят зърно и железни боклуци, са най-ярката илюстрация на най-голямата рецесия в Стария свят, която в действителност занапред стартира.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР