Настоящият президент Румен Радев през юни 2014 г. е подготвил

...
Настоящият президент Румен Радев през юни 2014 г. е подготвил
Коментари Харесай

Антон Тодоров: Румен Радев е писал на Орешарски опорни точки по темата „Грипен”

Настоящият президент Румен Радев през юни 2014 година е подготвил за тогавашния министър председател Пламен Орешарски опорни точки, които са били употребявани по време на среща с представител на „ Сааб ” – компанията, която създава изтребителите „ Грипен ”. Именно те бяха посочени като желан вид за нашите Военновъздушни сили по време на назначеното от генерала служебно държавно управление. Това излиза наяве от документи, които депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сподели пред БТВ.

Според народния представител това е „ Президентгейт ”, само че въпреки всичко той на няколко пъти отхвърли да съобщи в прав текст, че вижда лобизъм в тази ситуация. Тодоров обаче означи, че това изрично опровергава изказванията, че президентът не е давал мнение за „ Грипен ”.

Показаният документ е подписан от Радев в качеството му на началник на интегрирания планов екип за пазаруване на нов изтребител и на зам.-командир на Военновъздушни сили. Не е ясно дали сходни опорни точки са били подготвяни от него и във връзка с другите предложения.

„ Румен Радев не е другар на истината. Когато един президент не е другар на истината започваме да си задаваме въпроси – този човек и кръжеца към него имат ли интерес да назначават шефа на антикорупционното бюро? Шефът на кабинета му, който провежда всички срещи, няма допуск до класифицирана информация – мълчат като болшевик на разпит. Има консултант фанатик, който се облича в облеклата на Хитлер ”, разяснява депутатът, който уточни, че рейтингът на Радев се е стопил доста през последните месеци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР