Настоящият президент на Полша Анджей Дуда, който се кандидатира за

...
Настоящият президент на Полша Анджей Дуда, който се кандидатира за
Коментари Харесай

Анджей Дуда остава президент на Полша

Настоящият президент на Полша Анджей Дуда, който се кандидатира за втори мандат, печели втория тур на президентските избори. Това демонстрират прогнозните резултати от допитвания, публикувани от полската телевизия след затварянето на изборните секции.

Според социолозите Дуда е набрал 50,4% от гласовете. Неговият противник, кметът на Варшава Рафал Тшасковски, представляващ най-голямата опозиционна партия - Гражданска платформа е получил по предварителни данни 49,6% от гласовете.

Гласуването във втория тур на президентските избори завърши в 21:00 локално време.

Държавната изборна комисия ще показа публични резултати в период до 48 часа. Според изборната комисия изборите са били спокойни, без съществени нарушавания и произшествия. Въпреки пандемията от ковид, поляците са били дейни и са отишли до урните. Много от тях се подредиха пред изборните секции още рано сутринта.

Първият тур на президентските избори в Полша се организира на 28 юни. Според резултатите от него нито един от 11-те претенденти не съумя да получи повече от 50% от гласовете. Поради това се организира втори тур с присъединяване на единствено двама претенденти за най-високия държавен пост, набрали най-голяма поддръжка на първия тур.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР