Настоящият министър на вътрешните работи на Долна Саксония Борис Писториус

...
Настоящият министър на вътрешните работи на Долна Саксония Борис Писториус
Коментари Харесай

Германия вече има заместник на подалата оставка министърка на отбраната

Настоящият министър на вътрешните работи на Долна Саксония Борис Писториус ще бъде новият министър на защитата на Германия, написа на уеб страницата си сп. " Шпигел ".

Писториус ще наследи Кристине Ламбрехт, която през вчерашния ден подаде оставка, след поредност от рецензии и скандалното видео, което записа в новогодишната нощ.

През лятото той прикани активите на съветските олигарси да бъдат иззети и употребявани " за филантропична помощ и възобновяване на Украйна ".

Що се отнася до доставките на оръжие (особено танкове) за Украйна, ръководещата Социалдемократическа партия обичайно е по-скептична от съдружните си сътрудници от Зелената партия.

От известно време се говореше, че Писториус има политически упоритости на федерално равнище, написа " Шпигел ". През 2019 година той се кандидатира за федерален ръководител на СДПГ дружно с Петра Кьопинг, против Олаф Шолц. През 2017 година той дава отговор за вътрешната сигурност в кабинета в сянка на тогавашния претендент за канцлер Мартин Шулц.

Благодарение на прямата си тирада Писториус е считан за един от най-популярните министри в Долна Саксония. Сред вътрешните министри на ГСДП той е и най-видимият през последните години, добре обвързван с органите за сигурност, осведомен с политиката за бежанците и много конфронтационен по отношение на сътрудниците си от ХДС/ХСС. Той нееднократно е поставял известни акценти във вътрешната политика - в битката с хулиганите, в дебата за ислямистките закани или по въпросите на депортациите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР