Настоящият кмет на Сливен икономиста Стефан Радев се впуска в

...
Настоящият кмет на Сливен икономиста Стефан Радев се впуска в
Коментари Харесай

Седем са кандидати за кмет в Сливен

Настоящият кмет на Сливен икономиста Стефан Радев се впуска в конкуренцията за кметския пост за трети мандат повдигнат от ГЕРБ. Опоненти ще му бъдат ген. Кольо Милев от Българска социалистическа партия, някогашен кмет на Сливен и народен представител от Българска социалистическа партия, и някогашният регионален шеф Минчо Афузов , повдигнат от Инициативен комитет.

Номинацията на претендент на Българска социалистическа партия беше съпроводена със скандал. Афузов беше повдигнат от предприемчив комитет, одобрен от общинската конференция на Българска социалистическа партия. Последва стремително премахване на Афузов от Националния съвет. На негово място бе повдигнат за претендент на Българска социалистическа партия ген. Кольо Милев.

Една от евентуалните аргументи за разграничаването на партията от Минчо Афузов е фактът, че той беше два пъти регионален шеф, назначен от служебните държавни управления на президента Румен Радев. От Левицата оповестиха поддръжка за Афузов в локалния избор.

ПП-ДБ издигат като претендент за кмет сегашния регионален шеф на Сливен Маринчо Христов . В конкуренцията за кметския стол в Сливен се впускат още някогашния ръководител на Съюз на демократичните сили в Сливен предприемачът и някогашен футболист Пламен Крумов , ръководителят на Движение за права и свободи в града Мустафа Мустафов . " Възраждане " записаха в ОИК Сливен претендента си Климент Шопов .

Регистрираните листи за общински съветници на Сливен са 18.

Автор: Румяна Стефанова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР