Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се

...
Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се
Коментари Харесай

Кацаров: Няма нужда от въвеждането на пълен локдаун, мерките работят

Настоящите ограничения против разпространяването на ковид работят и не се постанова въвеждането на цялостен локдаун. Това съобщи в ефира на здравният министър Стойчо Кацаров. 

" Спря повишаването на случаите на новозаразени с ковид. Мерките работят. Причината е, че хората ги одобриха и сами ги съблюдават, а не толкоз на надзор, упражняван от управляващите. Въпреки това остава рискът за здравната система, тъй като „ хората, които влизат в болница в този момент, са хората, които са се заразили предходната и по-миналата седмица ", означи министърът. 

По думите му, натискът върху здравната система от тази вълна е извънредно огромен. " Заплахата е да не можем да приемем всички заболели в лечебни заведения и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични ограничения, в случай че не продължим да се имунизираме всеобщо, нищо положително не ни чака ", предвижда Кацаров. 

Здравният министър е безапелационен, че страната не се е провалила с имунизационната акция. " Ваксината е доброволна. Няма човек, който да не е осведомен за имунизациите. Много от нашите сънародници знаят повече за страничните резултати. Не може някой да се оплаче, че му липсва информация за имунизациите. Въпреки това основаните отрицателни настройки против науката, евентуално са в корените на това хората още да не са се ваксинирали. Добрата вест е, че последните седмици виждаме растеж. За две седмици първа доза са си сложили над 200 000 души. А двете седмици преди този момент 50 000. Може би хората най-сетне схванаха, че това е методът ", сподели още той.

Кацаров отхвърли решението да не се вкарват по-строги ограничавания да е стимулирано политически. Според него в този момент действащите мерки са задоволителни и те са самобитен локдаун за непритежаващите " зелен документ ".

" Протестите против зеления документ са проведени от партии за печелене на гласове ", счита Кацаров, който беше посрещнат от стачкуващи пред постройката на малкия екран. 

Относно тестването на учениците в клас, Кацаров съобщи, че поръчаните в този момент проби стигат за една седмица, тъй че е направена нова социална поръчка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР