Настоящите дебати по внесения вот на недоверие разглеждам като възможност

...
Настоящите дебати по внесения вот на недоверие разглеждам като възможност
Коментари Харесай

Министър Радев: Действията ни са за запазване на въглищните централи

Настоящите диспути по импортирания избор на съмнение преглеждам като опция да беседваме за провокациите в бранш „ Енергетика ”. Действията ни досега са свързани точно със запазването на активността на въглищните централи в името на електроенергийната сигурност на България.


Това съобщи енергийният министър Румен Радев от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Радев разяснява, че договарянията за смяна на ПВУ са почнали още от първия ден на встъпване на държавното управление и не престават и до през днешния ден. „ Не сме неглижирали решението на Народно събрание за опазване на терените на “Мини Марица Изток ”, посочи той и добави, че признатата пътна карта ни дава насочна точка с цифри и модели, с цел да не се разрешат опасности във връзка с енергийната ни система.

„ Въпросът за работните места е този, който сме взели драговолно. Териториалните проекти за обективен преход са единственият инструмент на взаимност, който разрешава да стартираме да решаваме обществения проблем – този със основаване на смислени работни места ”, уточни енергийният министър.

Той изясни, че през 2024 година ще показват интегрирания народен проект „ Енергетика и климат ” след реализиране на обществена поддръжка и публично единодушие.

„ Във всички разбори и сюжети, които бяха прегледани в последните четири месеца, водещ фактор бе гарантирането на енергийна сигурност ”, безапелационен бе Радев.

Радев посочи, че в обновените териториални проекти, които актуалният екип е подготвил, е бил прибавен индивидуализиран метод с отчитане на спецификите на всеки от засегнатите райони. Той разяснява, че в обновените проекти са нараснали и средствата за преработка на въглищните райони и подготовката на терени за нови индустриални действия от 116 млн. евро на 201 млн. евро.

„ България ще активизира запас – държавен и частен, само че би трябвало да се употребява и солидарният запас от Фонда за обективен преход ”, означи той. Енергийният министър заяви, че до края на годината възнамеряват да разгласят за публично разискване процедурата за асортимент на пилотни планове за произвеждане на зелен водород и биогаз.

Радев счита, че за четири месеца той и екипът му са отбелязали прогрес. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР