Настоя държавното обвинение да следи внимателно действията на бившите управляващиМного

...
Настоя държавното обвинение да следи внимателно действията на бившите управляващиМного
Коментари Харесай

Румен Петков обезпокоен от бездействието на прокуратурата за нереализирането на „Комотини-Стара Загора“

Настоя държавното обвиняване да следи деликатно дейностите на някогашните ръководещи

„ Много съм смутен от бездействието на прокуратурата за нереализирането в точния момент на газовата връзка „ Комотини – Стара Загора “. Притесненията си показа ръководителят на АБВ Румен Петков на конференция в Плевен. Добави, че не схваща това закононарушение с публичната душeвност, което си разреши някогашният министър председател от Политическа партия Кирил Петков. На първо място всеки газопровод в последните 20 години, който се построява, има съпътстваща оптична мрежа. По план би трябвало да има два оптични кабела. Ролята им е да придвижват информация за количествата газ, които минават, налягането в тръбата и възможни проблеми с тръбата и с газопровода, изясни Петков. По думите му единният кабел не е положен, което е причина за тежка злополука. С всички сили и средства, които имаме, ние ще следим този въпрос. Без подобен вид оптична гаранция на кабелните връзки, по никакъв метод трасето не трябва да бъде въвеждано в употреба, безапелационен бе водачът на АБВ.

Другият въпрос, по който прокуратурата би трябвало да прояви интерес, съгласно Петков, е по въпроса за забавянето на трасето и какви са аргументите към момента да не е наложена глоба на строителите. Прокуратурата би трябвало да проверява доста деликатно дейностите на предното държавно управление в две посоки. Първото направление е Планът за деяние при изключителни обстановки, и да се види те (бившите управляващи) продавали ли са от месец март газ на открито. Второто направление е, програмата за освобождение на количествата, разясни Петков.

„ Ние, българските жители, сме създали някой милионер. Не знам за какво прокуратурата продължава да бездейства по тази извънредно значима тематика. Количествата се разпределят през три търга от „ Чирен “. Първият и вторият търг тези, които купуват са длъжни да продадат в България. Има неща, които доста смущават и не могат да бъдат оставени по този метод “, разяснява Румен Петков. Според него би трябвало да престанем един път вечно да се заливаме с неистини. Украйна тази година ще получи повече от 1 милиард евро единствено за преноса на съветски газ.

Румен Петков смята, че има извънредно съществено съображение за разпускането на КПКОНПИ.

По отношение на проблемите в опазването на здравето доцент Георги Кючуков съобщи, че от опазването на здравето у нас сега никои не е удовлетворен. Нито тези, които окозват здравните грижи, нито тези, които ги получават и минимум – тези, които ги финансират, уточни той.

До в този момент в света няма открита здравна система, от която всички да са удовлетворени, означи доцент Кючуков. На този декор в България се обрисуваха няколко здравни центъра, които изнасят цялата тежест и се пробват да решат всичките проблеми в българското опазване на здравето. Мисля, че можем да се гордеем, че Плевен е един от тези 5 центъра в България, с помощта на които към момента опазването на здравето съществува на едно обичайно равнище, добави той.

В момента най-големият шеф в Плевенска Област е Медицинският университет. От основаването му, той непрестанно пораства и се развива в разнообразни насоки. Последната оригиналност е разкриването на факултет по ветеринарна медицина, посочи доцент Кючуков. Той счита, че обществеността на Плевен и общината би трябвало непременно да се включат интензивно в помощта на Медицинския университет, тъй като той поема една функционалност, от която всички до в този момент избягваха, а точно ветеринарната медицина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР