Настинките, грипът и други заболявания могат да циркулират вече в

...
Настинките, грипът и други заболявания могат да циркулират вече в
Коментари Харесай

Лекари: Джинджифилът и пилешката супа укрепват тялото при настинки

Настинките, грипът и други болести могат да циркулират към този момент в региона, в който живеете и в случай че хванете нещо, може да се наложи да търсите лек, който не се купува в аптеката.


Ето и мнението на някои учени за това кои от известните домашни лекувания фактически работят.

Лекарство: Гаргарата оказва помощ при възпалено гърло.

Ефективност: Действа.

Фактите: Гаргарата с физиологичен разтвор или билков чай овлажнява лигавиците, само че това се отразява единствено на повърхността. " Възпалението в по-дълбоките области на лигавицата остава неповлияно ", споделя немската здравна фондация Stiftung Gesundheitswissen. Няма задоволително научни доказателства, че гаргарата е ефикасна за лекуване на възпалено гърло.

Въпреки това гаргарата може най-малко да облекчи болката. Проучванията демонстрират, че 15% солен разтвор може да помогне за лекуването на мъчителна вирусна болежка в гърлото, съобщи Федералният център за здравно обучение на Германия (BZgA).

Средство за отбрана: Инхалация за пречистване на синусите.

Ефективност: Не е потвърдена.


Фактите: Много хора ще опитат да се запарят над купа с гореща вода, когато имат простуда, и това постоянно е от изгода. Вдишването оказва помощ на естествената почистваща функционалност на лигавиците, а топлата пара овлажнява мембраните, споделя Германската здравна фондация.

Проучванията демонстрират, че вдишването не утежнява настинката, макар че признаците не се усъвършенстват доста, съгласно изследователската мрежа Cochrane.

Ако опитате това, използвайте пара с температура към 38 до 42 градуса по Целзий, поучават от BZgA, като се базират на Дружествата по оториноларингология и хирургия на Дружеството по обща и фамилна медицина.

Лекарство: Гореща лимонова вода за лекуване на простуда.

Ефективност: Понякога.

Фактите: Пресните лимони съдържат витамин С, от който се нуждае имунната ви система, споделят от BZgA. В краен случай обаче смесвайте лимоновия сок единствено с малко по-топла вода, с цел да не се унищожи сензитивният на топлота витамин. " Ефективността на този домакински лек при съществуваща простуда към момента не е потвърдена ".

Средство за подсилване на организма: Пилешка чорба


Ефективност: Действа

Факти: Много хора подготвят успокояваща пилешка чорба с фиде, с цел да оказват помощ, когато някой се разболее, и това в действителност оказва помощ. Топлината от пилешката чорба кара кръвоносните съдове да се уголемяват и усъвършенства притока на кръв към тъканите, твърди Германската здравна фондация. " По принцип топлите течности могат да разхлабят секретите и да им оказват помощ да се дренират по-добре ". Пилешката чорба дава на болния ви организъм основни хранителни субстанции и има противовъзпалителен резултат, съгласно изследване на Университета на Небраска в Съединени американски щати.

Лекарство: Джинджифилът подтиква имунната ви система.

Ефикасност: Вярно.

Фактите: Джинджифилът се употребява като средство за отбрана на здравето на хората: Джинджифил подтиква имунната система, като съгласно изследване на Института за биология на питателните системи " Лайбниц " към Техническия университет в Мюнхен дребни количества джинджифил задействат белите кръвни телца.

Джинджифилът съдържа доста медицински ефикасни субстанции, споделя Роман Хубер, началник на Университетския център по натуропатия във Фрайбург. Той съдържа субстанции, които са противовъзпалителни и пазят клетките ви, съгласно BZgA./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР