Настимир Ананиев стана герой на деня след като обяви, че

...
Настимир Ананиев стана герой на деня след като обяви, че
Коментари Харесай

Патерицата на харвардци - от ирландски гражданин до собствен...

Настимир Ананиев стана воин на деня откакто разгласи, че партията му ВОЛТ ще подпише съглашение с " Промяната продължава " на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев. Така новата групировка, на която социолозите занапред дават към 10% за вота на 14 ноември, си обезпечи мандатоносител.

Досега 46-годишният някогашен народен представител беше прочут като " притежателя на Реформаторския блок ", с чиято листа влезе в Народното събрание през 2014 година Причината е, че в края на същата година Ананиев патентова марката с названието на обединението, без да уведоми нейното управление. Така всеки, който реши да създава от афиш до запалка с надпис “Реформаторски блок”, трябваше да желае позволение от него. Ананиев оправда своя ход, за който отнесе много рецензии от други членове на Република България, с претекста, че желал да предотврати някой да се възползва от марката.

Ананиев се озова в листите на Блока като един от най-приближените на някогашната еврокомисарка Меглена Кунева, която през 2012 година учреди партията “Движение България на гражданите”. Роденият на 17 юли 1975 година в София политик израстна от доброволец до заместник- ръководител на организацията. ДБГ е част от десните партии, образували Реформаторския блок, който даже вкара свои министри в държавното управление на ГЕРБ.

След неуспеха на Република България на парламентарните избори през май 2017 година Ананиев побърза да напусне ДБГ дружно с посочения от Кунева като неин правоприемник Антони Тренчев. Още през септември същата година двамата станаха лица на новото съдружие “СЕГА”, което обаче не просъществува дълго.



Ананиев със своя съпартиец Антони Тренчев напуснаха дружно ДБГ

През 2018 година Ананиев похвана нов план, освен това интернационален. Той оглави българския клон на пан-европейското придвижване ВОЛТ, чиято цел беше да сътвори дъщерни партии в седем европейски страни за евроизборите през 2019 година

“Младите хора също да вземат участие в правенето на политики и в ръководството на страната и ВОЛТ - България е отоворена към всички, млади по дух и по възраст български граждани”, съобщи Ананиев в своята тирада при учредяването на партията на 19 май 2018 година Освен в България ВОЛТ е показана в Белгия, Германия, Испания, Люксембург, Холандия, Швеция, само че на всички места остана в тъч.



Партия ВОЛТ беше учредена през май 2019 година поради идните евроизбори

Резултатите в България също са плачевни -ВОЛТ събира едвам 3500 гласа (0,18 на сто) на вота на 26 май 2019 година за евродепутати. В Пловдив гласувалите за партията на Ананиев са тъкмо 143 (0,18%), а в областта- 151(0,20%). Също без триумф през ноември някогашният народен представител 2019 година води листите за общински съветници в София на коалиция “Заедно за промяна”.

Следващият ход на ВОЛТ е да прегърне обединението на Мая Манолова " Изправи се БГ!Мутри вън! ", само че без да има свои представители в листите й. Сближаването стана факт още на последните локални избори, когато Манолова събра съдружници отляво и отдясно, с цел да се опита несполучливо да пребори Йорданка Фандъкова.

Съюзът с Манолова също не просъществува дълго. Веднага след абсурда с обвиняванията към Татяна Дончева, че се е пробвала да купи депутати от Има Такъв Народ, Ананиев шумно афишира, че ВОЛТ напуща прекръстената в " Изправи се БГ!Ние идваме! " коалиция. От там пък възмутено обясниха, че партията на Ананиев в никакъв случай не е била част от ИБГТИ.

Иначе Ананиев е непосредствен до Кирил Петков и Асен Василев по харвардска линия. Завършил е влиятелното учебно заведение Кенеди в Харвардския университет. Има има две висши образования – едно от Грифит Колеж в Ирландия и едно от Американския университет в България. ил е маркетингов шеф за Централна и Източна Европа на най-големия частен лицей в Ирландия.

Настимир дължи необикновеното си име на баба си Наста. Свързан е доста с Ирландия, където от 1997 г усвоява бизнес науките в най-големия частен лицей. След като го приключва, получава покана да стане маркетингов шеф за Централна и Източна Европа, какъвто е в продължение на 7 година Работи още като студент - като преводач в дъблинския клон на Комисариата на бежанците към Организация на обединените нации. В Ирландия среща и брачната половинка си Петя, там се ражда и щерка им Ема, имат и наследник Томас.



Със брачната половинка Петя в Лондон

“Ирландците са доста радостен, само че и остроумен народ. За мен те са евреите на Европа Тях можеш да ги мачкаш, да ги буташ, да ги гориш, най-после отново изплуват над всичко. През 1921 година при тях е бил огромният апетит, от който са оживели на картофи и съвсем цяла Ирландия се изнесла в Щатите. В Америка има 55 милиона, които споделят, че са с ирландски корени. 1/6 от Съединени американски щати е ирландска. Сега при рецесията през 2009 година една банка съобщи 7-8 милиарда загуби, страната потегли да ги покрие, а дупката се оказа 70 милиарда. Но те отново съумяха да изскочат и сега вършат втори келтски тигър с голям растеж на стопанската система. Имат визия и дисциплина”, споделя в едно от интервютата си Ананиев, който се снабдява и с ирландски паспорт. Отказва се от него, когато става народен представител. Друга аналогия с Кирил Петков, чийто канадски паспорт стана политическа сага у нас.

Засега не е ясно какво ще получи Ананиев в подмяна на жеста към двамата някогашни служебни министри. Те заявиха, че в техните листи няма късмет за политици номади, които са сменили повече от една партия. На Настимир май му се събират повече, само че самият той твърди, че е бил член единствено на ДБГ. Въпросът е дали и гласоподавателите ще му повярват.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР