Наставникът Станимир Стоилов говори пред медиите преди старта на подготовката

...
Наставникът Станимир Стоилов говори пред медиите преди старта на подготовката
Коментари Харесай

Стоилов: На Левски отиват само най-високите цели

Наставникът Станимир Стоилов приказва пред медиите преди старта на подготовката на „ Левски “ за новия сезон.

„Целите са високи – шампионската купа и положително показване в европейските шампионати. Винаги си слагаме високи цели. Класиране в евротурнирите би трябвало да бъде постоянно цел за „ Левски “. Знаем каква е обстановката, само че не мисля, че би трябвало да търсим огромни оправдания. Няма други нови футболисти. Нямаше да взимаме десен бранител, в случай че Драган беше останал. Казах, че можем да си позволим едно попълнение най-вече. При нас би трябвало да има баланс сред напускащи и идващи. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба. Напускащите са равнопоставени на влизащите“, стартира Стоилов.

„ Спазвахме извънредно прецизно финансовата политика на клуба. Имаме бюджет, от който не желаеме да излизаме под никаква форма. Левски е в извънредно тежка обстановка, която би трябвало да се взема решение. Ако имате поради надграждането да бъде с нови футболисти, това е невероятно. „ Левски “ може да се стреми да надгражда с тези футболисти, с които разполага. Не би трябвало да живеем на позитивизма, който оставихме през предходната година. Не би трябвало да си мислим, че сме стигнали до максимума на нашите благоприятни условия. За мен по-важно е да избегнем фалит“, продължи наставникът на „сините“.

„ Ивелин ще опитаме да го съхраним до началото на сбора. Уелтон е подготвен да тренира. При него се оказа, че контузията е по-бързо лечима. Вярвам, че в случай че играчите желаят да се учат, те могат да надградят. Притеснявам се моите играчи да не са си повярвали, че това е максимумът на техните благоприятни условия. Когато човек си поставя самичък спирачки, не е добре. Всеки един от играчите увеличи представянето си на терена и оттова почитателите също са удовлетворени. Аз съм последният човек, който ще наруши финансовата дисциплинираност. Има още неща за наместване в клуба. В тима сега има задоволително юноши. Там би трябвало да повишим равнището на младите играчи. Покачиха се условията и критериите. Левски върви във футболна борба с водачите и младите имат двоен ангажимент. Много по-лесно беше да играеш в „ Левски “ преди година и доста по-трудно е да играеш в „ Левски “ в този момент. Не съм удовлетворен от футболистите, които взеха присъединяване в Европейското състезание, тъй като се главозамаяха. Голяма част от младите играчи ще упражняват с втория тим. Първият тим ще тренира настрана, вторият ще тренира настрана. Който заслужава, ще тренира с първия отбор“, сподели още Стоилов.

Група от 10 футболисти ще започва занимания – Йоан Загоров, Анте Блажевич, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Вендерсон Цунами, Асен Митков, Антоан Стоянов, Уелтън, Билал Бари и Ивелин Попов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР