Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че клубът ще започне

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че клубът ще започне
Коментари Харесай

Алегри: Точно сега всичко изглежда мрачно, но това не бива да ни влияе

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че клубът ще стартира да възнамерява ходовете си за идващия сезон от понеделник нататък, според дали ще взе участие в Лигата на конференциите, или в Лига Европа. В момента отборът е на седмата позиция с 59 точки, само че в случай че изпревари в последния кръг петия Аталанта (61 т.) или шестия Рома (60 т.), ще играе във втория по мощ шампионат на УЕФА вместо в третия. Специалистът също по този начин призна, че се усеща отпаднал и гневен в края на тази акция, в която “бианконерите ” не завоюваха нито един трофей.

“Отборът се усеща добре. Тренирахме добре, само че загубихме последните ни два мача. В момента сме в Лигата на конференциите и се нуждаем от мощен мач в Удине, с цел да идем в Лига Европа, само че това не зависи единствено от нас. В края на всеки сезон вършим равносметка. Винаги има неточности и това е част от работата. Имахме няколко травми, само че можехме да се оправим по-добре. Ще се опитаме да се подобрим през идната акция. Върнах се в клуба с възторг, като направихме някои положителни неща през последните две години. Въпреки че останахме без трофей, наложихме петима млади играчи, което е добре за клуба и италианския футбол. Става въпрос за Николо Фаджоли, Фабио Мирети, Федерико Гати, Самуел Айлинг-Джуниър и Матиас Соуле, като последните двама са родени през 2003 година.

Необходимо е да продължим да работим. Ще забележим в кой от евротурнирите ще играем: дали в Лига Европа или в Лигата на конференциите, след което ще стартираме планирането. Засега знаем единствено, че утрешният мач е последният ни през сезона. Ще стартираме изначало на 10 юли. Точно в този момент всичко наподобява тъмно, само че това не трябва да ни въздейства. Имаме добър състав, като няколко контракта изтичат. Въпреки това ще проучваме всичко от понеделник нататък. Вдругиден ще знаем сигурно бъдещето на Ювентус. Оттам нататък клубът ще направи своята оценка, която би трябвало да бъде почетена. Ювентус има положителни основи. В края на този сезон изпитвам отмалялост и яд. Точно това чувстваш, когато не печелиш. В противоположен случай ставаш като останалите и няма значение дали побеждаваш, или губиш. Трябва да продължим да носим този яд със себе си и да го показваме на терена ”, разяснява Алегри на конференцията си преди последния мач през този сезон, който е на следващия ден против Удинезе.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР