Наставникът на Наполи Лучано Спалети коментира предстоящия сблъсък с Милан.

...
Наставникът на Наполи Лучано Спалети коментира предстоящия сблъсък с Милан.
Коментари Харесай

Спалети: Единственият риск срещу Милан е да изпитаме огромна радост

Наставникът на Наполи Лучано Спалети разяснява идния конфликт с Милан. Двата тима излизат на следващия ден на " Диего Армандо Марадона " в Неапол в ревашн от четвъртфиналите на Шампионската лига. " Росонерите " идват с гол задатък след триумфа си с 1:0 преди седмица. В началото на месеца пък тимът на Стефано Пиоли завоюва с 4:0 в Неапол в мач от Серия А.

" След като играхме два пъти в границите на няколко седмици, влизаш в детайлите на това, което се случи. Започнахме сезона с изменен състав и нова концепция за нашия футбол. Сега става дума за дребни настройки и да сме подготвени за нещата, които могат да се случат по време на мача, както контраатаките на Милан, където те са изключително рискови ", показа Спалети.

" Утре ще съм благополучен единствено в случай че продължим. В противоположен случай, положително показване ще бъде дребна разтуха. Трябва да играем, както в първия мач, от където излязохме с пасив, само че не и със съжаления. Трябва да играем с качество, интензитет, да сътворяваме пространства и незабавно да се възползваме от тях. При нашия жанр на игра от време на време оставаме дупки сред линиите, само че това е риск, който би трябвало да поемем ", добави той.

" Да играем на този стадий на шампионата е премия за всички играчи, за града, за тяхната обич. Нищо не рискуваме към този мач. Единственият риск е постигане на голяма наслада, тъй като в никакъв случай не сме достигали до този стадий ", сподели още Спалети.

" Милан играе съвременен, атакуващ футбол с висока преса. Те изцяло справедливо станаха първенци предишния сезон и ще дойдат с концепцията да вземат самодейността. Това, че ще би трябвало да се оправят с Осимен, ще им донесе терзания ", бе мнението на Спалети. Голмайсторът на Наполи Виктор Осимен се възвърне от травмата, заради която пропусна първия мач, и влезе като запаса против Верона през уикенда.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР