Наставникът на Ботев Враца Христо Янев се опита да извлече

...
Наставникът на Ботев Враца Христо Янев се опита да извлече
Коментари Харесай

Христо Янев: Ще направим всичко, което зависи от нас, за да се изкачим в класирането

Наставникът на Ботев Враца Христо Янев се опита да извлече позитивите от нулевото тъждество на своя отбор като посетител на ЦСКА 1948 в дуел от 27-ия кръг на родната Първа лига.

След мача треньорът призна, че на неговите футболисти им липсва самочувствие, само че даде обещание до края на сезона в отбора да дадат всичко от себе си в борбата за оставане в родния хайлайф.

" Нервен мач. Липсва ни самочувствието, което желая да имаме. Но би трябвало да бъдем положителни. В трети следващ мач не позволяваме загуба, което до момента не беше се случвало. Искам друго държание. И играчите ни, както и ние желаеме да се спасим. И ще създадем всичко, което зависи от нас до края на сезона, с цел да подобрим точковия си актив и да се изкачим в класирането ", стартира Янев.

" В отбрана тимът беше доста порядъчен. Затворихме пространствата, тъй като знаем, че имат мощни крила. Например особено внимание имаше за Педриньо, който може и да пробива, и да центрира. Имат хора като Талис, който играе добре с топката. И ние трябваше да сме деликатни, да не им разрешаваме да употребяват мощните си страни. Получи се. Но не си използвахме нашите шансове в офанзива, както и прехода не ни се получи няколко пъти. Но би трябвало да похвалим и техните централни бранители – две момчета на по 20 години, които играят доста добър футбол ", продължи той.

Младият експерт обърна внимание и на съдийството по време на мача в Бистрица, като изрази мнение, че реферът Георги Давидов отсъдил " доста леки нарушавания ".

" 30 фаула в мача? Коментирайте го вие. Не може всяко прикосновение да е фаул. Има доста контакти във футбола, това е контактен спорт. Трябва да е ясно кое прикосновение е фаул. Ние във фаза отбрана играхме добре. ЦСКА 1948 са тим с положителни характерности и ние използвахме фаулове да ги стопираме, само че имаше и доста леки нарушавания ", разяснява някогашният футболист.

Накрая старши треньорът на врачани приказва и за борбата за оцеляване в родната Първа лига.

" Опитвам се да преглеждам нещата метафизичен. За да стигнеш от Точка А до точка Б би трябвало да вървиш – без значение през какви спадове преминаваш, без значение от профила на индивида, да вървиш напред. Аз споделям, че всяка една точка ще ни бъде от изгода ", приключи Христо Янев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР