Настъпващата след броени дни 2024 година ще бъде високосна, с

...
Настъпващата след броени дни 2024 година ще бъде високосна, с
Коментари Харесай

Суеверия за високосната година: Ако носите такова бижу през 2024-а, чакат ви пари и щастие

Настъпващата след броени дни 2024 година ще бъде високосна, с което са свързани и доста поверия, по отношение на това какво може и не може да се вършат в този времеви интервал.

Едно от най-известните и у нас, и по света е носенето на сребро, което се има вяра, че притежава тайна сила -  да гони неприятния шанс от притежателя му. Затова в предишното, с цел да гонят бедите, хората носели поне сребърна монета за здраве, а в този момент – носят сребърни бижута.

Казват и че, в случай че в годината има 366 дни, то не е хубаво да се сключва брак, защото е жертван на бърз неуспех. Но и разводите не са за предпочитане, защото съгласно поверието нито един от някогашните сътрудници не ще откри персоналното си благополучие за напред.

Не се даже строи къща –  грози я съсипия, беднотия и пожар, а живущите в нея – заболявания и несгоди. Нито се сменя работното място, защото шансът бягал, нито се продава недвижимо имущество или ценни движимости. 

Не се подписват и значими покупко-продажби, защото носят отчаяние. Считало се и че неприятен шанс носи на бебето, в случай че бременната му майка се подстриже косата си на високосна година.

В предишното хората вярвали и през високосните години има най-много естествени бедствия - изригвали вулкани, ставали наводнения и даже мощни трусове.

Дали обаче, човек ще се поддадете на суеверията - зависи напълно от него, а и хората от край време съблюдават редица ритуали за шанс.

За това какво е писано да стане през идната година се гадае и по късметите, които слагаме в баницата на Нова година. Рецептите за нея са безчет, както и шансовете, които в предишното не са били на листче, а наречени по дрянови пръчки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР