Настъпването на ерата на изкуствения интелект действително стимулира значително търсене

...
Настъпването на ерата на изкуствения интелект действително стимулира значително търсене
Коментари Харесай

Бум на акциите на компании за AI чипове

Настъпването на ерата на изкуствения разсъдък фактически подтиква доста търсене на профилирани полупроводникови чипове, защото те са от главно значение за зареждането на потребностите от калкулации и обработка на данни на AI приложенията.

Настъпването на ерата на изкуствения разсъдък фактически подтиква доста търсене на профилирани полупроводникови чипове, защото те са от главно значение за зареждането на потребностите от калкулации и обработка на данни на AI приложенията. Ето обзор на акциите свързани с AI чипове, предложени от анализатора на Bank of America Securities Вивек Аря:

Nvidia Corporation (NVDA)

Nvidia е преобладаващ състезател на пазара на AI чипове, като предлага разнообразна гама от артикули, в това число графични карти, корпоративни работни станции и облачни решения. С пазарна капитализация от $2.2 трилиона и незабравим годишен растеж на акциите от 224% Nvidia е спечелила забележителен пазарен дял в бранша на AI чипове за облачни услуги и центрове за данни. Анализаторите предвиждат спомагателен капацитет за напредък, което прави NVDA привлекателна опция за инвестиция.

Broadcom Inc. (AVGO)

Broadcom предлага необятен набор от полупроводникови и инфраструктурни софтуерни решения, като се нарежда като водач в промишлеността. С пазарна капитализация от $620.7 милиарда и доста нарастване на цената на акциите от 111.7% през миналата година, триумфът на Broadcom е незабравим. В композиция с дивидентна рентабилност от 1.47% и рекомендация “Силна покупка ” от анализаторите, AVGO съставлява привлекателна капиталова опция.

Marvell Technology, Inc. (MRVL)

Marvell се концентрира върху пазара на мрежови технологии и персонализирани AI чипове, изключително в региона на инфраструктурата за данни, която добре подхожда на условията на приложенията за изкуствен интелект. С 83.5% покачване на цената на акциите и рейтинг “силна покупка ” от анализаторите, Marvell е подготвена за напредък, защото навлиза в промишлеността на ускорителите с огромен потенциал.

Micron Technology, Inc. (MU)

Micron е профилирана в региона на паметта и решенията за предпазване на данни, като е спечелила постоянна известност в тази област. Със забележителния 113.9 % скок в представянето на фондовия пазар през миналата година и продължаващото утвърждение от страна на анализаторите с рекомендации “силна покупка ”, MU е в положение да разшири пазарния си дял в региона на високоскоростната памет.

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD)

Advanced Micro Devices, Inc. закупи значителност на пазарите на процесори и графични процесори, като артикули като процесорите Ryzen и графиките Radeon набират известност. С 81% нарастване на цените на акциите спрямо миналата година и евентуални благоприятни условия на пазара на ускорители за изкуствен интелект, анализаторите правят оценка AMD позитивно със статус “силна покупка ”.

Тези компании съставляват диверсифицирана капиталова опция в полупроводниковата промишленост, насочена към изкуствения разсъдък, като варират от одобрени водачи като Nvidia и Broadcom до бързоразвиващи се кандидати като Marvell, Micron и AMD. Тъй като полупроводниковата промишленост е в челните редици на революцията в региона на изкуствения разсъдък, вложението в акции на AI чипове предлага на вложителите метод да вземат участие в разрастването на промишлеността и да се възползват от новите благоприятни условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР