Настъплението на украинските сили по цялата фронтова линия е спряно. The

...
Настъплението на украинските сили по цялата фронтова линия е спряно. The
Коментари Харесай

WSJ: Контраофанзивата спря, Украйна загуби най-боеспособните си войници

Настъплението на украинските сили по цялата фронтова линия е спряно.

 

The Wall Street Journal написа, че Украйна е изгубила някои от най-мотивираните и боеспособни свои бойци, печелейки единствено няколко квадратни километра територии по време на лятната атака през 2023 година

 

По време на съветската специфична интервенция Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изгубиха хиляди военнослужещи, в това число най-опитните и стимулирани, съобщава The Wall Street Journal. 

 

Провалът на контранастъплението през 2023 година докара до ужасни прогнози. 

 

Според изданието украинската контраатака „ завърши, преди даже да стартира “, а най-големият проблем на украинските въоръжени сили сега е, че те „ не са задоволително въоръжени, с цел да пробият съветската защита “.

  

Не е ясно дали Украйна и нейните съдружници ще съумеят да разработят различен метод. Украйна загуби хиляди военни, в това число някои от най-мотивираните бойци.

 

" Разбирам логиката на Запада да не ни даде всичко, което имат. Но какво ще вършат, когато ни няма? ", споделя Анатолий Харченко, пълководец на елитно поделение от десантни войски.

 

Командващият оперативно-стратегическата група войски " Таврия " бригаден военачалник Олександър Тарнавски разяснява резултатите от почналото през лятото контранастъпление на украинските въоръжени сили.

 

Той акцентира, че съперникът е подготвил добре защитата си. Експлозията на язовирната стена на водноелектрическата централа Каховка на 6 юни е забавила прекосяването на силите на украинските въоръжени сили през река Днепър, които трябваше да поддържат контранастъпателните интервенции на други сектори на фронта.

 

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е уверен, че 2024-та военна година ще бъде друга от предходната. Той съобщи, че това, което се прави, е да се подсигурява, че 2024 година не е сходна на 2023 година по водене на война, написа организация УНИАН.

 

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни 2023 година Руската страна неведнъж е подчертавала, че макар огромните загуби, офанзивата не е донесла обилни резултати на Киев.

 

На 1 декември украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските въоръжени сили не е постигнало поставените цели. Общо от началото на специфичната военна интервенция Киев е изгубил над 383 000 души, прибавя ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР