Настъплението на Омикрон по света продължава - в САЩ беше

...
Настъплението на Омикрон по света продължава - в САЩ беше
Коментари Харесай

Настъплението на Омикрон по света: 1 млн. заразени за 24 часа в САЩ, има ли нов щам

Настъплението на Омикрон по света продължава - в Съединени американски щати беше регистриран безспорен връх - над 1 милион нови случая за 24 часа - данните са на университета Джонс Хопкинс. Броят на смъртните случаи не бележи растеж, показват специалисти. Въпреки растящия брой нови случаи, децата в Съединени американски щати не престават да вървят на учебно заведение. Докато най-гъсто обитаемата канадска провинция Онтарио - затвори образователните заведения. Това провокира митинги. Демонстрации против Коронавирус ограниченията имаше и в Германия. Във Франция - учени настояват, че са разкрили нов вариант на Коронавирус.

В отчет на локалния институт за инфекциозни заболявания в Марсилия, се показва, че в проучване на пробите на 12 души има " нетипична композиция ". Анализ на вирусния геном демонстрира 46 разновидности. Франция разисква проектозакон за прекосяването на зеления документ във имунизационен.

В Съединени американски щати, макар скокът на новозаразени, образователните заведения остават отворени. Родителите са удовлетворени, въпреки че част от тях имат опасения за здравето на децата.

" Радвам се, че е на учебно заведение, където ще може да поддържа връзка с куп други деца, да слуша, да участва. От друга страна е малко плашещо. Но най-малко няма да е по през целия ден у дома ", съобщи Крий Джонсън, майка на 5-годишно дете.

Според лекари заразяването с COVID-19 в учебни заведения среда е доста малко евентуално, стига да се съблюдават съответните ограничения.

Решението да се премине на онлайн образование в канадската провинция Онтарио провокира митинги.

" Децата ни би трябвало да вървят на учебно заведение. Учителите би трябвало да са присъствено. Виртуалното образование не е задоволително! Доказателствата за това, че дълготрайното онлайн образование е пагубно са от ден на ден ", добави Бронуен Олсъп, който стачкува против затварянето на учебните заведения.

Учениците ще учат от домовете си най-малко до 17 януари. Здравните управляващи предизвестиха за " цунами " от нови случаи, и това е повода за ограничения и в други браншове, с изключение на просветителния.

Търговските центрове и огромните хранителни вериги ще работят с 50% от потенциала си. Въвеждат се ограничавания и за груповите събирания. Затворени остават заведения, спортни уреди и концертни зали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР