Настъплението на лошото време Барбара в северните предградия на Атика

...
Настъплението на лошото време Барбара в северните предградия на Атика
Коментари Харесай

Снежната буря нахлу в Гърция, не пътувайте без вериги

Настъплението на неприятното време " Барбара " в северните покрайнини на Атика с изобилен снеговалеж ще стартира след 11.00 часа, заяви зам. регионалния шеф Василис Кокалис, като акцентира, че всички снегопочистващи машини в региона са заели местата си.

„ Имахме сняг през нощта в Парнита, в Кацимидис. Нямахме проблеми обаче, защото снегът не беше пълен. Имаме шест склада за сол в разнообразни региони, с цел да може снабдяването да става бързо ”, сподели той пред телевизия Мега.

В центъра на Атина ще има превалявания от сняг, само че мъчно ще се образува снежна завивка.

„ Последната информация, която имахме, е, че от околовръстния път до Атики Одос и север ще има изобилен снеговалеж от 11 часа. Центърът на Атина може да вали, само че няма да има снежна завивка. Колко сняг ще има ще се види на трасето, а на следващия ден ще е вторият тежък ден ", сподели Василис Кокалис.

Зимната стихия " Барбара " нахлу от Западна Македония. Няколко минути след 20.00 часа в събота вечерта стартира да вали изобилен сняг във Флорина, Птолемаида и Козани и в няколко региона на Епир. Това е първата сериозна студена вълна за тази зима, която се чака да се популяризира през идващите няколко часа в доста региони на континентална Гърция и Спорадите. Ще бъде съпроводена от мощни ветрове и огромен спад на температурата.

Лошото време " Барбара " доближи Атика и Виотия, като снеговалежи бяха регистрирани в няколко области.

Държавният уред за тежки метеорологични условия е наведен в нараснала подготвеност и зоркост. В изказване, издадено от полицията, се осведоми, че от специфични съображения за сигурност и с цел да се избегне причиняването на проблеми с трафика, предвид на неподходящите метеорологични условия, с решение на шефа на трафика на Атика, от 18:00 часа през вчерашния ден (4/2), коли от всички категории би трябвало да са оборудвани с вериги по цялата пътна мрежа на регион Атика.

Също по този начин от 18:00 часа през вчерашния ден събота, не се позволява придвижването на всевъзможен тип тежкотоварни коли с позволена оптималната маса над 3,5 тона, без значение от потреблението на вериги в двете посоки по народен път Атина-Ламия от пътен възел Калифаки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР