Настъпи моментът на истината за отношенията между Украйна и Германия“,

...
Настъпи моментът на истината за отношенията между Украйна и Германия“,
Коментари Харесай

Киев: Настъпи моментът на истината между Украйна и Германия

„ Настъпи моментът на истината за връзките сред Украйна и Германия “, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба по отношение на решението на Берлин да не доставя нападателни оръжия за страната му, съобщи БНР.

Кулеба счита, че за връзките сред двете страни може да се съди по няколко въпроса: поддръжката на Германия за мощни наказания против Русия, ориста на газопровода „ Северен поток 2 “ и доставките на оръжия. Според украинския външен министър последният противоречив въпрос може да бъде решен по няколко метода:

„ Единият е директна доставка, вторият - предоставяне на позволение от Германия на трета страна за препродажба на немски оръжия на Украйна, и третият - единодушие на Берлин за закупуване на оръжия от Украйна посредством системата на НАТО. При последния вид въобще не може да се приказва за блокиране от страна на Германия “, разяснява Кулеба.

В същото време той благодари на немския външен министър Аналена Бербок за обещаната икономическа помощ за Украйна. Но изрази страдание, че за момента с това се изчерпва поддръжката на Германия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР