Настъпи есента, а с нея и най-различни сезонни плодове и

...
Настъпи есента, а с нея и най-различни сезонни плодове и
Коментари Харесай

Вижте Романеско - най-красивият зеленчук в света

Настъпи есента, а с нея и най-различни сезонни плодове и зеленчуци нахлуват в дома ни.

Понякога обаче желаеме да разнообразим с нещо по-различно от тиква и кестени. Тук е моментът да опитате Романеско - най-красивият зарзават в света. Романеско наподобява на флуоресцентен зелен братовчед на броколите и карфиолът. Подобно на по-известния си родственик броколи, това, което назоваваме Романеско, в действителност е ядливата цъфтяща глава на самото по-голямо растение.

Сезонът на този зарзават е много къс. Отглежда се в няколко основни елементи на света - а точно Италия и част от източната част на Съединените щати, оповестяват от foodpanda. Ако видите тези зашеметяващи зеленчуци в магазин за хранителни артикули или фермерски пазар, вземете си глава от тях. Вероятно няма да получите втори късмет, даже единствено няколко дни по-късно.

Романеско има ненапълно земен усет, който се съчетава елегантно с други усети като чесън, бяло вино и даже люти чушки. Подобно на броколите, може да се яде сурово, само че също по този начин се става за разнообразни способи на готвене, като пържене или печене във фурна.

Зеленчукът е цялостен с витамини С и К. Той също по този начин е богат на фибри, защитни каротеноиди и набор от фитохимикали, които могат да предпазят телата ни от молекулна недъгавост. Известно е, че желязото и фолатът в Романеско подтикват производството на червени кръвни кафези и даже оказват помощ за репродуктивното здраве. И още нещо, което би трябвало да отбележим: потреблението на Романеско в действителност може да предотврати загубата на вкусово чувство с напредването на възрастта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР