Наследникът на империята за луксозни чанти Hermès е въвлечен в

...
Наследникът на империята за луксозни чанти Hermès е въвлечен в
Коментари Харесай

80-годишният наследник на Hermès завещава милиарди на градинаря си

Наследникът на империята за първокласни чанти Hermès е замесен в обществена борба с учредена от него благотворителна фондация.

Това се случва откакто се появи информация, че той възнамерява да понижи финансирането ѝ и вместо това да осинови 51-годишния си някогашен градинар, завещавайки му милиардите си.   Според швейцарските медии 80-годишният Никола Пюеш, потомък от пето потомство на Тиери Ермес, основал Hermès през 1837 година, е почнал правна процедура за публично осиновяване на неназован градинар и възнамерява да му завещае половината от положението си на стойност 12 милиарда евро.   Пюеш, който няма деца, се пробва да анулира съглашение за заместничество, което е сключил с благотворителна организация, основана през 2011 година, с цел да финансира " отбраната и насърчаването на публичния спор ".
    Фондация Isocrates, чийто директорски съвет се състои от шестима души, измежду които и Пюеш, разгласи във вторник, че публично се " опълчва " на решението на своя създател да анулира контракта за завещание.   Фондацията съобщи също, че " не е в положение да реши подтекста " на известието, че Пюеш е поискал да осинови някогашния си чиновник.   " От правна позиция неочакваното и едностранно отменяне на контракта за завещание наподобява недействително и голословно ", написа в изказването на фондацията.   Благотворителната организация съобщи, че е основана, с цел да финансира и поддържа " журналистически и медийни организации от публичен интерес, ангажирани с укрепването на проверяващата публицистика ", както и организации на гражданското общество, " работещи за виновна цифровизация и здравословно цифрово публично пространство ".  
  Според швейцарския вестник Tribune de Genève, Пюеш, който е отчужден от по-голямата част от фамилията си, наскоро е почнал правния развой на публично осиновяване на някогашния градинар.   Вестникът твърди, че неназованият мъж с марокански генезис е женен и има две деца.   Адвокатът на наследника съобщи пред Bloomberg, че клиентът му ще провежда конференция, " с цел да отдели обстоятелствата от измислиците и да разсее някои от нелепостите, които бяха обявени в медиите ".   Пюеш има към 5,7% от акциите на Hermès. Пазарната стойност на компанията се повиши на фона на взрива в търсенето на първокласни артикули след пандемията. От пролетта на 2020 година акциите ѝ са се нараснали съвсем четири пъти, което прави пазарната стойност на компанията 209 милиарда евро, а делът на Пюеш - малко под 12 млрд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР